Împrospătează casa

Primăvara este bine să cureți filtrele de la aparatul de aer condiționat, să le speli și să le dezinfectezi pentru zilele caniculare. După ce le speli și le usuci bine, picură 2 sau 3 picături de ulei esențial de mentă sau de eucalipt, pentru a răspândi în casă un parfum revigorant.

Parfumează pantofii sport

Alege un ulei esențial de lemn, precum cel de cedru, sau de citrice, precum cel de lămâi sau de portocale. Pune câteva picături din uleiul preferat pe o dischetă de vată și pune-le în pantofii sport sau în cizmele care au căpătat un miros neplăcut. Vei scăpa imediat de mirosurile grele și efectul se va menține câteva săptămâni.

Calmează durerile provocate de cercei

Dacă ai alergie la cerceii din argint sau dacă ai purtat o pereche nouă și ți-au provocat iritații pe lobul urechii, masează ușor zona inflamată cu puțin ulei esențial de mușețel.

Uleiurile esențiale și utilizările lor inedite

Ține departe șoarecii și paianjenii

Pune câteva picături de ulei de mentă într-un pulverizator cu apă și stropește locurile în care se adună de obicei paianjenii. Insectele nu suportă parfumul de mentă și vor părăsi colțurile lor preferate. De asemenea, prin crăpăturile prin care crezi că se pot strecura șoareci în casă, pune pâine stropită cu ulei esențial de mentă. Nu se vor mai apropia de casa ta.

Uleiurile esențiale au și rol de anestezic

Masează pielea cu ulei esențial de mesteacăn, de eucalipt sau de mentă dacă te-ai lovit, dacă te-ai julit sau dacă ai făcut o injecție. Durerea va trece mai repede.

Scapă de durerile de cap

Dacă ai o durere de cap persistentă, încearcă mai întâi să te masezi pe tâmple cu ulei de camfor sau de eucalipt. Vei vedea cât este de eficient și nu mai trebuie să iei pastile.

Adaugă ulei esențial de citrice în detergentul de vase

Dacă ai un detergent de vase obișnuit, îl poți face mai parfumat cu câteva picături de uleiuri esențiale din citrice precum cele de lămâi sau mandarine. Și mâinile tale vor mirosi mult mai frumos!

Scapă de mătreață cu ulei esențial

Pune câte 10 picături de ulei esențial din arbore de ceai în 100 ml de șampon și folosește-l să te speli pe cap, dacă ai probleme cu mătreața. Folosește acest amestec cel puțin o lună și vei vedea că pielea ta va fi din ce în ce mai curată și mai sănătoasă.

sursa foto: 123rf.com