Uleiurile esențiale florale mai au și alte beneficii în afară de a împrospăta casa, bucătăria, frigiderul sau hainele din dulap. Datorită parfumului lor concentrat, cele mai multe esențe florale te ajută când te aștepți mai puțin să scapi de durerile de cap, de stările de iritare, de mirosurile neplăcute sau de unele insecte dăunătoare.

Remediu pentru durerile de cap

Folosește uleiurile esențiale florale de trandafiri, mușețel, levănțică sau valeriană să scapi de durerile de cap datorate oboselii și stresului. Este suficient să pui o picătură de ulei pe vârful degetelor arătătoare și să îți masezi tâmplele, întinsă în liniște pe canapea. Durerea va trece mult mai ușor.

Nicio baie fără uleiurile esențiale florale

Încearcă să folosești esențele florale preferate ori de câte ori faci baie. Lavanda este deosebit de bună. Te ajută să te relaxezi, calmează stările de nervozitate, desfundă sinusurile, catifelează pielea și te ajută apoi să te odihnești mai bine după baie.

Pune esențe parfumate printre rufe la spălat

Adaugă câteva picături de uleiuri parfumate în rufele care intră în mașina de spălat. Parfumul lor alungă mirosurile neplăcute din haine și este mult mai sigur pentru organism, decât balsamul cu parfum sintetic concentrat care poate provoca alergii.

Folosește uleiurile parfumate pentru încălțăminte

În fiecare zi, pune câte o picătură dintr-un ulei esențial parfumat în pantofii cu care ai ieșit în oraș. Uleiul va alunga mirosul neplăcut de transpirație și va combate înmulțirea bacteriilor.

Folosește uleiurile florale împotriva muștelor, țânțarilor și păianjenilor

Unele esențe naturale din flori precum cele de lavandă, margaretă sau mentă alungă insectele care intră în casă. Ține difuzoare cu ulei de margarete la ferestre, să alunge țânțarii, și pe cele cu mentă prin dulapuri să alunge păianjenii și moliile.

foto: 123rf.com