Mulți oameni se întreabă despre diferența dintre uleiul de măsline virgin și cel extravirgin, iar detaliile care separă aceste uleiuri similare pot surprinde!

Uleiul de măsline virgin și extravirgin. Care sunt diferențele

Când vă uitați la raft la uleiul de măsline, poate fi dificil să cunoașteți diferența dintre uleiul de măsline normal și cel extravirgin.

Uleiul din măsline se diferențiază pe baza calității, a conținutului de acid oleic, a culorii, a aromei și a scopului.

Uleiul de măsline virgin

Când vedeți un recipient de ulei de măsline, probabil aveți în față unul pur sau ușor, ambele procesate chimic, incluzând potențialul de albire și dezodorizare.

Aceasta are ca rezultat un ulei  care are o culoare mai deschisă și nu are aceeași aromă puternică de măsline.

Punctul de fum al uleiului de măsline este, de asemenea, mai ridicat decât uleiul de măsline extravirgin.

Asta face ca acesta să fie un ulei mai popular pentru prăjire și coacere, deoarece nu alimentează mâncarea cu aroma de măsline.

Cu toate acestea, în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, uleiul de măsline este în mod semnificativ mai puțin puternic decât uleiul de măsline extra virgin.

Când procesați și încălziți chimic uleiul, unii dintre compușii polifenoli și acizii grași omega-3 sunt denaturați sub distilare chimică sau la temperaturi extreme.

Aceasta face uleiurile mai puțin hrănitoare, deși mai utile în gătit.

Uleiul de amla, un remediu natural din medicina indiană. De ce este bun

Uleiul de măsline extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin este presat la rece și nu este expus la temperaturi ridicate sau la orice prelucrare chimică.

Este pur și simplu presat prin mijloace mecanice.

Acest lucru păstrează multe substanțe nutritive și ingrediente active din ulei, inclusiv antioxidanți valoroși care pot oferi beneficii pentru sănătate.

Printre beneficiile sale se numără riscul de cancer redus, o mai bună sănătate cardiovasculară și o șansă mai mică de a dezvolta boli cronice.

Uleiul extravirgin are, de asemenea, un gust puternic și aromă și este folosit în mod obișnuit ca pansament.

El poate fi inclus în marinate și sosuri, în loc să acționeze ca ulei de coacere.

Uleiul extravirgin are un punct de fum mai scăzut decât cel obișnuit.

Aacesta poate fi mai puțin eficient la temperaturi ridicate, ceea ce îl face ușor mai puțin versatil ca și ulei de gătit.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto