CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Uleiul de cocos este excelent pentru gătit, deoarece compoziția lui nu este alterată la temperaturi mari când prăjești sau când coci alimentele la cuptor. El rămâne un ulei sănătos care ajută digestia și repară micile probleme gastrice.

Mai mult… uleiul de cocos previne inflamațiile și reduce febra când ești răcită, calmează durerile în gât și ajută sistemul imunitar să lupte mai bine cu microbii și virușii.

Este un ulei excelent pentru pielea decolteului și pentru ten, hidratează și curăță, ajută pielea să rămână elastică și o hrănește.

Ține cont că este un ulei care râncezește foarte greu, astfel că poți cumpăra o cantitate mai mare pe care să o păstrezi luni de zile la frigider.

Iată alte utilizări surprinzătoare pentru uleiul de cocos

Aplică ulei de cocos pe piele înainte de plajă

Uleiul de cocos are proprietatea de a bloca razele novice ale soarelui, dar lasă pielea să fabrice vitamina D.

Calmează arsurile solare și regenerează pielea

După o zi la plajă, nu mai folosi cosmetice sintetice pentru a calma arsurile solare. Folosește ulei de cocos și vei vedea că pielea ta se reface mult mai repede, în câteva ore.

Masează pielea cu uleiul de cocos după epilare

Indiferent de tipul de piele, că este mai sensibilă sau mai rezistentă, după epilare, masează zonele iritate cu ulei de cocos. Vei scăpa de usturime și pielea se va simți excelent, va fi mai fină și mai catifelată.

Lustruiește orice obiect din piele naturală

Pantofii, poșetele, portfardul sau portmoneul din piele naturală vor căpăta un luciu deosebit dacă le lustruiești cu ulei de cocos.

Șervețele demachiante

Fă o soluție cu ulei de cocos și apă distilată caldă și înmoaie în ea șervețele albe și fine din bumbac. Pune șervețelele umede într-o cutie cu capac și folosește-le să te demachezi. Când se murdăresc, este suficient să le speli și să le înmoi din nou în ulei de cocos.

Balsam pentru păr

Masează șuvițele de păr, mai ales spre vârfuri, cu ulei de cocos. Acoperă capul cu un prosop de bumbac și așteaptă câteva ore înainte de a te spăla. După ce repeți acest tratament de câteva ori vei vedea că ai un păr mai strălucitor și mai fin.

sursa foto: 123rf.com