1. Înfige câte o scobitoare în mijlocul cartofilor pe care vrei să îi coci în cuptor cu tot cu coajă. Cartofii se vor coace mai repede, deoarece scobitoarea permite transferul de căldură.

2. Când mizeria se adună în jurul butoanelor minuscule de la telecomandă sau de la telefonul mobil, cu vârful subțire al unei scobitori o poți curăța mult mai ușor decât cu alte obiecte ascuțite, fără să zgârii carcasa.

3. Lipește o scobitoare la capătul foliei de scotch transparent, să nu te mai chinui data viitoare să o desprinzi.

toothpicks-1

4. Cumpără scobitori colorate și folosește-le să deosebești mai ușor preparatele culinare. Dacă cineva dorește friptura fără piper sau mai bine făcută, poți marca respectiva bucată cu o scobitoare colorată.

5. Înfige scobitori în bucățile de usturoi pe care le pui în marinate, pentru a le îndepărta mai ușor înainte să gătești carnea.

6. Repară găurile rămase în urma cuielor. Dacă ai bătut un cui în locul greșit sau vrei să îl scoți dintr-un panou de lemn, înfige o scobitoare, taie capătul care a rămas afară cu un cuțit și gaura nu se va mai vedea.

7. Dacă furtunul de grădină pierde apă, găsește gaura și înfige o scobitoare în ea. Rupe capătul din afară și dă drumul la apă. Scobitoarea, fiind din lemn, se va umfla și va împiedica să se mai scurgă prin gaură.

8. Vopsește micile zgârieturi de pe mobilă sau pereți folosind capătul subțire al unei scobitori. Pensulele, oricât ar fi de subțiri, pot absorbi mai multă vopsea decât ai nevoie. Cu o scobitoare, vei vopsi atât cât este nevoie să acoperi zgârieturile fine.

9. Scobitorile te ajută să cureți periuța de dinți de pasta care s-a închegat pe ele, înainte de a le steriliza.

10. Dacă piciorul scaunului s-a deplasat și scârțâie, înfige o scobitoare în locul în care a apărut crăpătura. Vei scăpa de scârțâit imediat!

3626626341_8d723b6298_b

11. Înfige feliile de legume asortate pe o scobitoare când le pui pe grătar, să le poți întoarce mai ușor pe ambele părți, sau decorează aperitivele, să fie mai ușor de servit.

12. Aplică lipici cu o scobitoare la obiectele de mici dimensiuni care s-au spart și trebuie reparate.

13. Lipește mărgele și paiete, folosind lipiciul cu o scobitoare.

14. Pune o scobitoare între material și nasture, când îl coși, dacă vrei să păstrezi o anumită distanță și să fie nasturele mai lejer.

15. Folosește o scobitoare pe post de atelă, dacă ai o plantă îndoită sau ușor ruptă. Înfășoară în jurul ei o bandă adezivă delicată și vei avea șanse mai mari ca planta să își revină.

sursa foto: Foter.com