Curăță puloverele scămoșate

Folosește o piatră ponce foarte fină, de cea mai bună calitate, și curăță ușor zonele unde au apărut scame pe puloverul tău de lână sau de mohair. De obicei, cele mai multe scame se formează la subraț și pe laterale. După ce le cureți, adună-le cu o perie moale de haine și puloverul tău va arăta mult mai bine!

Îndepărtează depunerile de calcar

Umezește piatra ponce și freacă ușor depunerile de calcar de pe chiuvetă, cadă sau de pe faianță. Această soluție îți va fi de ajutor, dacă detertrantul tău obișnuit nu face față, dar ai grijă să nu apeși prea tare ca să nu zgârii suprafața albă. Piatra ponce poate fi folosită pentru a îndepărta tot felul de pete dificile de pe metal, ceramică sau faianță, dar niciodată pe suprafețele din plastic sau pe suprafețele lucioase.

Piatra ponce îmbogățește pământul pentru plante

Mărunțește o bucată de piatră ponce cât mai bine și adaugă firimiturile albe în pământul pregătit pentru ghivece. Piatra ponce conține minerale necesare plantelor și totodată poate afâna mai bine pământul din ghivece, ca să se scurgă apa în exces.

Scapă de petele de vopsea

Dacă te-ai murdărit pe mâini cu o vopsea care nu se curăță prea ușor, înmoaie bine piatra ponce în apă fierbinte și curăță pielea cât mai delicat, până scapi de urmele de vopsea.

Modernizează o pereche de jeanși

Dacă îți plac jeanșii cu rupți care se poartă de câteva sezoane, folosește o foarfecă bine ascuțită să faci câteva tăieturi superficiale la suprafața pantalonilor, apoi freacă țesătura cu piatră ponce. Astfel tăieturile vor căpăta aspect uzat, așa cum sunt jeanșii la modă din magazinele scumpe.

credit foto: 123rf.com