Crinul african (Agapanthus)

3034971294_acb1a802ba_b

Perioada lui de maximă înflorire este vara târziu. Cele mai frumoase plante sunt cele care fac florile albastre, dar există şi soiuri cu flori albe. Poţi cumpăra şi acum un crin african încolţit la ghiveci şi îl poţi transplanta în grădină într-un loc ferit de razele arzătoare ale soarelui. Atenţie, însă, are nevoie de pământ gras, amestecat cu multă turbă. Pentru o înflorire abundentă, are nevoie de fertilizatori. Această floare are patru soiuri, dintre care doar Agapanthus africanus este potrivită pentru ghiveci şi rămâne mereu verde.

Canna

6627869103_e4cdb9d80d_b

Florile ei pot fi galbene, roşii, roz, violacee, albe şi chiar pestriţe, stropite cu roşu şi portocaliu. Cu cât ai mai multe culori în grădină, cu atât stratul de Canna este mai atrăgător. Este o plantă viguroasă, care are nevoie de multă apă în zilele călduroase. Se plantează în luna mai, dar nici acum nu este târziu, dacă găseşti plante deja încolţite la florărie. Le poţi păstra anul acesta în ghiveci, iar în primăvara viitoare le poţi transplanta în grădină. Preferă solul din jurul cireşilor sau al vişinilor, mai bogat în substanţe nutritive. Ajutată cu fertilizatori, ea poate înflori până în noiembrie, iar o singură tulpină poate produce aproape 80 de flori.

Tuberoza cu flori parfumate

tuberose

Aroma ei irezistibilă a creat parfumuri de lux. Este o floare pe care trebuie neapărat să o ai în grădină, să te bucuri de mireazma ei de basm. Caută bulbi mari şi sănătoşi în magazinele de profil şi plantează-i într-un sol roditor, la umbra unui copac înalt. Va creşte repede şi va înflori în luna august. Tulpina tuberozei atinge un metru înălţime, este subţire şi firavă, dar poate susţine 15 sau 20 de flori. Înainte de înflorire, petalele au spre vârf o nuanţă rozalie. Mirosul ei este mult mai puternic la lăsarea serii, iar moleculele de parfum continuă să se înnoiască şi la 48 de ore după ce a fost tăiată floarea. Toamna este bine să scoţi bulbii din pământ, pentru că nu rezistă la frig. Primăvara viitoare îi poţi planta în ghiveci şi apoi în grădină, când se mai încălzeşte afară.

sursa foto: Foter.com