Citește și: 12 motive să bei un pahar cu apă caldă în fiecare zi

Orice fel de nuci– Dacă obișnuiți să păstrați orice fel de nuci pe un raft în cămară sau într-un bol pe masă, nu e deloc bine. Aroma lor se pierde foarte repede. Temperatura caldă accelerează oxidarea nucilor, mai ales la cele care conțin grăsimi monosaturate – precum nucile, caju- așadar păstrează-le în frigider pentru a te bucura de aroma și de beneficiile lor timp îndelungat.

Probioticele– Probioticele sunt organisme mici care ajuta la menținerea balanței normale a microorganismelor (microflora) de la nivel intestinal. Medicii recomandă ca acestea să fie depozitate la frigider după ce sunt cumpărate de la farmacie. Altfel bacteriile bune ar putea dispărea iar medicamentul să nu-și mai facă efectul.

Fondul de ten Poate părea ciudat să-ți depozitezi fondul de ten în frigider dar e cât se poate de recomandat. Uleiurile conținute în general de astfel de produse cosmetice se păstrează nealterate mai mult timp.

Nu mai ține ouăle pe ușa de la frigider!

Ouăle Există multe dezbateri pe tema păstrării ouălor. Specialiștii recomandă depozitarea lor în frigider. Ouăle se mențin cel mai bine la o temperatură sub 20 de grade. Deși frigiderele sunt prevăzute cu raft de ouă pe ușă, specialiștii susțin că e greșit. la deschiderea ușii, temperatura fluctuează și ouăle se strică. Cel mai indicat e să păstrăm ouăle într-un sertar.

Florile – Daqcă vrei să ai parte de bucuria unui buchet proaspăt de flori, atunci, după ce-l cumperi sau după ce-l primești, păstrează o noapte florile în frigider. Sună ciudat dar este foarte eficient. Prospețimea florilor se va menține de două ori mai mult ca de obicei.

Sosurile–  Și la capitolul ”sosuri” există discuții ample. Specialiștii susțin că orice sos din orice fel de recipient, odată desfăcut, trebuie ținut la frigider până când e consumat. În nicun caz pe masă sau pe raft în dulap deoarece se alterează. Acest lucru nu este valabil pentru uleiuri și vinegrete și oțet.

Citește și: