Când pisica toarce, este mai fericită

Este adevărat că sunetul binecunoscut al torsului poate însemna și mulțumire, și oboseală, dar și teamă. Dar, de cele mai multe ori, când pisica stă liniștită lângă tine și toarce, înseamnă că este fericită. Ba mai mult, dacă vrea să fie alintată și mângâiată va toarce pe un tonalitate mai joasă și mai dulce. Torsul este un instrument de comunicare pe care pisica îl folosește doar cu ființele pe care le iubește și le ocrotește. Pentru puii ei, torsul este ca un cântec de leagăn, pentru stăpâna preferată, este ca o mângâiere.

Se rostogolește la picioarele tale

Dacă pisica ta se rostogolește la picioarele tale sau lângă tine în pat cu burtica în sus, înseamnă că are încredere deplină în tine și că există o legătură afectivă puternică între voi două. Pentru orice animal, poziția în care are abdomenul expus este una vulnerabilă. Pisica va adopta această poziție doar pentru că este sigură că nu îi vei face niciun rău, ba, din contra, că va fi mângâiată.

Te atinge adesea cu fruntea

Poate ai văzut că pisicile care țin una la cealaltă își freacă fruntea una de alta. La fel va face pisica ta și cu tine, dacă te iubește. Când va avea ocazia, își va lipi fruntea de obrazul tău sau te va lovi ușor cu capul pe frunte. Este unul dintre gesturile cele mai rare, dar care arată un atașament profund. Ea îți arată că faci parte din familia ei, că are deplină încredere în tine și nu va face acest gest cu nimeni decât cu stăpâna preferată.

Te ”masează” cu lăbuțele

Se întâmplă adesea ca pisica să stea la tine în brațe și să te maseze cu lăbuțele, ca și cum ar vrea să te mângâie? În acest caz, ești prefarata ei și ține mult la tine. Ca dovadă, nici măcar nu scoate ghearele din teacă, de teamă să nu te rănească. Este un obicei pe care l-a moștenit de când era pui și își folosea lăbuțele să ”maseze” burtica mamei pentru a primi mai multă atenție și mai mult lapte.

Doarme profund lângă tine

În sălbăticie, orice animal care doarme este vulnerabil, iar teama instinctivă se păstrează chiar dacă trăiește în interiorul unei case unde se simte protejată. Cu atât mai mult, dacă doarme profund lângă tine, înseamnă că este atașată de tine și că are încredere deplină. Iar acest sentiment de siguranță nu vine decât dintr-o legătură puternică care s-a format în timp între voi două.