Modul în care fumezi și poziția țigării între degete sunt reprezentative în primul rând pentru modul în care vrei să fii percepută în societate. Fumatul este în egală măsură un act social și o dependență. Și oricât de criticat ar fi, rămâne unul dintre cele mai răspândite vicii. De aceea, psihologii analizează cu mare atenție limbajul trupului la fumători, tocmai pentru a descoperi cele mai ascunse trăsături.

Există gesturi comune tuturor fumătorilor și gesturi specifice, care diferă de la un fumător la altul, în funcție de personalitatea lui, de starea sa emoțională și de echilibrul lui interior. Iată cum interpretează psihologii cele mai răspândite modalități de a ține țigara: poziția pensetă, poziția picioarelor și poziția săgeții.

Poziția țigării: penseta!

Cine ține țigara între degetul mare și degetul arătător, iar celelalte degete strânse în pumn, este considerată o persoană hotărâtă și sigură de sine.

Este un gest specific mai mult bărbaților, dar îl adoptă și unele femei fumătoare. În pofida siguranței pe care o afișează, poziția țigării în acest fel trădează totuși teama de ridicol. Persoanei respective îi este teamă să nu se facă de râs în public și, de cele mai multe ori, din cauza acestei temeri, face gafe de neiertat.

Dacă ține țigara în poziția pensetei, dar celelalte degete sunt drepte, este o persoană deschisă, relaxată și prietenoasă cu oricine. Nu are inhibiții și nici pretenții mari de la ceilalți. Ia oamenii așa cum sunt și nu cere nimic nimănui, dar nici nu se schimbă pentru nimeni.

Poziția țigării: picioarele!

Numele acestei poziții vine de la cele două degete lungi, de la arătător și degetul mijlociu, cu care imităm mersul picioarelor.

Cine ține țigara între arătător și mijlociu, dar aproape de palmă, este o persoană inteligentă, hotărâtă și ambițioasă. Cu toate acestea, nu este destul de sigură de sine și nu știe cum să își pună în valoare calitățile. De multe ori, ia decizii greșite pentru că nu are suficientă încredere în propria judecată.

Dacă ține țigara între cele două degete, dar spre vârful lor, este o persoană pretențioasă, cu o stimă de sine exacerbată, care se crede importantă și de neînlocuit. Își revendică uneori calități pe care nu le are și încearcă să diminueze valoarea oamenilor din jurul ei.

Poziția țigării: săgeata!

Cine ține țigara în același timp cu degetul mare, arătătorul și mijlociul, ca și cum ar vrea să arunce o săgeată la țintă, este o persoană în care nu poți avea mare încredere. Se va folosi de diverse tertipuri și minciuni să te inducă în eroare și să câștige în fața ta. Este o persoană dificilă, care nu are încredere în oameni și nici nu oferă afecțiune sau stabilitate.

sursa foto: 123rf.com