Hermann Rorschach, celebrul psihanalist suedez care a inventat testele de personalitate cu planșe realizate din pete de cerneală, considera că ceea ce vedem în aceste imagini abstracte este determinat de personalitatea și de caracterul nostru. Inconștient, creierul nostru face asocieri cu simbolurile din imagini, conform coordonatelor care ne definesc personalitatea.

Tu ce ai văzut prima dată în poză?

Imaginea de mai sus poate reprezenta o pereche de buze sau o pădure. Sunt oameni care observă mai întâi copacii, alții care observă mai degrabă partea de jos, unde sunt stilizate rădăcinile.

Gândește-te ce ai văzut tu prima dată și iată cum poate fi interpretat.

Buzele: ești o persoană corectă, care ia lucrurile ca atare, nu le înfrumusețează și nici nu exagerează. Tu ai capacitatea de a vedea adevărata valoare a lucrurilor sau a unei situații, fără să te lași influențată. De cele mai multe ori, preferi realitatea nealterată, așa cum este ea, fără să cauți semnificații ascunse și fără să încerci să îi schimbi pe oamenii din jurul tău.

Copacii: dacă primele lucruri pe care l-ai observat în imagine au fost coroanele copacilor, în partea de sus a imaginii, se pare că ești o persoană destul de ambițioasă, care încearcă să obțină mai mult și vede mai departe decât alții. Pe de altă parte, ești o perfecționistă și vrei ca totul în jurul tău să fie perfect, bine organizat și planificat, ceea ce devine obositor la un moment dat.

Rădăcinile: dacă ți-au atras atenția rădăcinile copacilor din partea de jos a imaginii, atunci înseamnă că ești o persoană progresistă, ești o persoană dinamică și muncitoare. Tu vrei să găsești mereu cele mai bune soluții, tu muncești mult să ajungi la ceea ce dorești și nu lași nimic la voia întâmplării. Întotdeauna vei încerca să îmbunătățești ceea ce ai și ceea ce vezi.