Oricât ar fi de banal azi, uscătorul de păr dovedește că poate fi mai mult decât util. Iată câteva situații în care te ajută să rezolvi unele probleme rapid!

Știai că poți folosi uscătorul de păr să rezolvi tot felul de probleme urgente prin casă? Ține-l la îndemână și îți va fi de ajutor când te aștepți mai puțin. Îl poți folosi pentru pantofi, pentru lenjeria intimă, pentru plantele de cameră și multe alte lucruri.

Setează uscătorul pe aer fierbinte

 1. Folosește uscătorul de păr setat pe temperatură ridicată să lărgești pantofii prea strâmți. Încalță o pereche de șosete mai groase, apoi pantofii care îți provoacă probleme și suflă aer fierbinte câteva minute, până când pielea pantofilor se înmoaie și se lasă. Mergi puțin prin casă cu pantofii și vei simți că se lărgesc și devin mai comozi.
 2. Încălzește picăturile de ceară care au ajuns pe mobilă sau pe alte obiecte din casă cu ajutorul uscătorului setat pe aer fierbinte, apoi șterge ceara topită cu un șervețel din hârtie.
 3. Suflă aer ușor fierbinte cu uscătorul asupra bandajului ca să se dezlipească mai ușor de piele, dacă ai avut rană. Este un truc eficient pentru copii, să le abați atenția de la usturime când încerci să îndepărtezi bandajul.
 4. Usucă râșnițele de condimente și cafea sau recipientele din metal pentru condimente cu uscătorul fierbinte, după ce le speli, să nu rămână apă în interior și să ruginească.
 5. Încălzește rapid pachetul cu unt înghețat, dacă ai nevoie să îl folosești pentru aluaturi și prăjituri, dar nu ai timp să mai aștepți câteva ore.
 6. Încălzește cu aer fierbinte mușamaua sau perdeaua de duș dacă s-au încrețit și materialele se vor întinde și vor reveni la forma inițială. Cât este cald materialul plastic, netezește-l cu mâna și vei scăpa de încrețiturile în care se adună mizerie și praf.

Setează uscătorul de păr pe aer rece sau călduț

 1. Setează uscătorul pe o treaptă inferioară de temperatură să usuci rapid lenjeria intimă sau o bluză delicată pe care vrei să o îmbraci imediat și nu mai ai timp să o lași să se usuce la soare.
 2. Folosește uscătorul setat pe aer rece să cureți de praf plantele de apartament, în special frunzele și florile delicate, care nu suportă să fie atinse. Tot uscătorul curăță cel mai bine praful de pe tablouri, candelabre, ventilatoare sau de pe obiectele decorative mai delicate. 
 3. Setează uscătorul pe aer cald și pe prima treaptă de ventilație pentru a usca blana udă a animalelor de companie. Tot cu uscătorul vei reuși să dezgheți zăpada înghețată din blana câinelui, după ce vă întoarceți de la plimbare iarna.
 4. Dacă ești în vacanță și nu ai fier de călcat, folosește uscătorul de păr din dotarea hotelului să calci hainele. Pulverizează un strat fin de apă pe bluza sau tricoul șifonate, agață-le pe un umeraș și usucă-le ușor cu uscătorul setat pe o temperature potrivită.
 5. Curăță praful din tastatura calculatorului tot cu ajutorul uscătorului de păr, setat pe aer rece.
 6. Folosește uscătorul de păr setat pe aer rece să îți usuci mai repede oja aplicată pe unghii. Lacul de unghii va rezista mai mult timp, dacă se usucă rapid.