Nu ezita să folosești o sticlă de jumătate din plastic pentru a separa gălbenușurile de ouă. Trucul este cu atât mai util, când ai o rețetă cu 6 sau 8 ouă și ai multe gălbenușuri de separat. Pur și simplu, spargi toate ouăle într-o farfurie largă și culegi gălbenușurile cu sticla din plastic. Trucul funcționează mai ales când ouăle sunt mai reci.

Improvizează o pâlnie din sticlele de plastic

Se întâmplă uneori să nu ai la îndemână o pâlnie bună. Dar poți improviza una din partea superioară a unei sticle din plastic. Va fi utilă când ai de turnat lichide în borcane sau în alte sticle cu gura puțin mai largă sau când vrei să torni în bidoane uleiuri sau soluții care miros și care pătează. În loc să îți murdărești pâlnia din bucătărie, mai bine folosești una făcută din sticla de plastic.

Cum mai poți refolosi sticlele din plastic de 5 litri

Tăiate pe jumătate, aceste sticle pot fi folosite drept suport pentru tot felul de materiale, inclusiv pentru unelte sau cuie. Sunt încăpătoare și utile. Dar tot într-o astfel de jumătate de sticlă poți pune umbrela udă, când te duci pe ploaie la birou, dacă nu ai spațiu să o deschizi și să se usuce bine.

Iar partea superioară a sticlelor din plastic poate fi folosită drept apărătoare de musculițe. Când stai în grădină sau pe terasă și ai pe lângă tine castroane cu fructe, salată, legume sau prăjituri, sigur vin și muștele. Acoperă mâncarea cu jumătatea de sticlă și scapi de muștele sau musculițele sâcâitoare.