Mască pe bază de banane

Tenul obosit și uscat devine mai fin și mai proaspăt dacă folosești o mască pe bază de banane de 2 sau 3 ori pe săptămână. E suficient să amesteci câteva linguri de banană bine coaptă cu ulei de cocos sau cu un gălbenuș și să ții masca pe față cel puțin 15 minute.

Coaja de banane albește dinții

Se pare că potasiul și calciul din pulpa și coaja bananelor ajută la albirea danturii. După ce bei cafea sau mănânci un sos pe bază de roșii, care pătează dinții, îi poți lustrui cu o bucată de coajă de banană. Aceasta va preveni pătarea dinților cu urme maronii de la cafea.

Alungă dăunătorii din ghivece

Taie câteva bucăți dintr-o coajă de banană și îngroapă-le în pământul din ghivece, acolo unde vezi că plantele tale sunt atacate de insecte dăunătoare. Mulți dăunători își depun ouăle în pământ la baza plantelor, dar substanțele din coaja de banane îi ține la distanță. Pe plante, poți folosi un insecticid natural făcut din oțet, ulei esențial de mentă și apă.

Diverse sfaturi despre banane

Comprese cu banane pentru monturi dureroase

Zdrobește o banană coaptă și pune pasta obținută pe monturile dureroase. Înfășoară piciorul într-un prosop cald și relaxează-te 20 de minute. Se pare că pulpa de banane conține substanțe care ameliorează durerea din zona monturilor, mai ales după ce ai mers pe tocuri toată ziua.

Lustruiește pantofii

Dacă ai rămas fără cremă de ghete, dar ai niște banane prin casă, folosește coaja să îți lustruiești încălțămintea. După ce freci bine pantofii sau ghetele, la final folosește un șervețel de hârtie să dai lustru.

O banană înlocuiește un ou

În multe aluaturi dulci, precum cele de clătite sau de brioșe, banana poate înlocui ouăle. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi despre banane pe care orice gospodină pasionată de bucătărie trebuie să le știe.

Nu păstra bananele la frigider!

Bananele se țin la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. Le poți despărți, ca să nu se coacă toate în același timp. Dar nu le ține niciodată la rece, pentru că se vor înnegri mai repede.