Orice pereche de pantofi nouă, care te strânge puțin sau te bate la călcâie, trebuie purtată mai întâi prin casă, cu niște șosete mai groase ca să se lărgească. Ulterior, poartă-i numai la drumuri scurte până se înmoaie pielea și se obișnuiește piciorul. Ar fi bine să pui preventiv plasturi de bună calitate în zonele cu probleme, la călcâie sau la baza degetului mare, acolo unde apar de obicei bătăturile dureroase. Cei mai buni plasturi sunt cei cu gel, care se mulează perfect pe forma piciorului și sunt suficient de groși pentru a proteja pielea de răni.

Tamponează călcâiul pantofului cu o cremă hidratantă câteva zile la rând și poartă-i la o plimbare scurtă, astfel încât pielea din zona respectivă să se înmoaie mai repede și să nu te mai roadă.

Folosește șanuri speciale pentru lărgirea pantofilor pe care le poți achiziționa de la magazinele cu încălțăminte sau de la atelierele pantofarilor.

În unele magazine de încălțăminte se găsesc soluții care înmoaie pielea rigidă a pantofilor noi. Este suficient să le folosești conform instrucțiunilor de pe etichetă și să ieși la o plimbare cu pantofii preferați, ca să te acomodezi mai ușor.

Ce să NU faci, dacă te bat pantofii!

Metoda populară de a înmuia pielea pantofilor cu spirt sau cu alcool alb este doar un mit. În primele minute, pielea poate părea mai moale, dar când spirtul se evaporă, pantofii se usucă și devin mai rigizi. În consecință, îți vor provoca răni mai mari. Cea mai bună soluție este crema hidratantă de mâini sau de corp.