Citește aceste trucuri utile pentru piersici și îți va fi mai ușor să alegi fructe de calitate din supermarket. Dacă ai piersici la tine în livadă, vei afla și când este cel mai bun moment să le culegi.
Cum recunoști piersicile bine coapte în pom
Dacă ai piersici în curte, cea mai bună lună să culegi piersici bine coapte este luna august. Așteaptă ca fructul să capete o culoare roșiatică uniformă, ceea ce îți arată că este bine copt de soare. Apoi încearcă să desprinzi piersica de creangă. Dacă se desprinde ușor, este bine coaptă. Dacă tragi de ea și nu se desprinde singură, înseamnă că trebuie să mai aștepți câteva zile.
Cum alegi piersicile coapte din piață
Culoarea roșie uniformă este un indiciu pentru piersicile bine coapte, dar mai ales mirosul. Dacă fructul are parfum de piersică puternic, atunci este bine copt și va fi un deliciu. De asemenea, trebuie să mai verifici și ce culoare are la codiță.
Piersicile coapte are culoarea galbenă în jurul codiței, nu verde. Iar dacă apeși ușor cu degetul lângă codița lor, pulpa fructului se simte moale. Atunci este bună de mâncat.
Alte trucuri utile pentru piersici
- Dacă ești alergică la piersici, ceea ce declanșează alergia este de fapt puful de pe fructe. Scufundă piersicile în apă clocotită câteva secunde, curăță coaja cu puf și le poți mânca în siguranță. De asemenea, alergia se diminuează dacă vei consuma piersicile cu iaurt.
- Dacă ai cumpărat piersici mai tari, pune-le într-o pungă de hârtie largă și așteaptă câteva zile, deoarece procesul de coacere va continua.
- Evită să consumi miezul din sâmburii de piersici. Acesta conține amigdalină care generează cianură de hidrogen când este descompusă în stomac. O cantitate mică nu îți face rău, dar ai grijă să nu mănânci prea mulți sâmburi de piersici!
- Dacă ești o mare iubitoare de piersici, le poți congela pentru a le păstra aproape un an. Piersicile trebuie spălate, curățate de sâmburi și tăiate pe jumătate sau în sferturi. Se pot congela în pungi pentru diverse deserturi aromate.