CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Masca medicală trebuie păstrată cât mai curată în buzunare sau în geantă. Urmărește clipul nostru și vezi cum o poți împacheta foarte simplu într-un șervețel de hârtie pentru a rămâne cât mai curată.

Ai grijă să păstrezi masca în buzunare curate

Mulți dintre noi avem tendința să punem masca la întâmplare prin buzunare, pe lângă portofele, chei, pixuri, carduri care sunt pline de bacterii. În clipul nostru vei vedea cât de simplu este să împachetezi masca într-un șervețel și să ții la îndemână curată când ai nevoie.

Nu pune masca medicală sau masca din materiale textile în buzunare cu alte obiecte murdare, pe care le folosești tot timpul. Igienizează-ți mâinile înainte de a scoate masca de pe față și ai grijă să o păstrezi cât mai curată pentru următoarea folosire.  

Trucuri simple să suporți mai ușor masca medicală

  • Dacă te dor urechile de la elasticele măștilor, prinde elasticele respective la ceafă cu o agrafă de păr sau cu un elastic de păr. Masca va sta la fel de bine pe față, dar nu va mai sta pe urechi.
  • Coase doi nasturi la șapca pe care o porți de obicei și prinde elasticele măștilor de nasturi, în loc să le mai porți după urechi și să te jeneze.
  • Poartă mască din trei straturi de bumbac, dacă nu suporți masca medicală, deși aceasta te protejează cel mai bine. Masca din bumbac este destul de eficientă, dar trebuie schimbată des și spălată cu apă și săpun imediat ce ajungi acasă.
  • Pune o bucată de șervețel de hârtie moale și delicat în interiorul măștii, dacă porți ochelari de vedere. Șervețelul de hârtie absoarbe umezeala din respirație și nu ți se mai aburesc ochelarii atât de repede când porți mască. Bucata de șervețel trebuie schimbată cât de des poți!
  • Adaugă 2 picături de ulei esențial de eucalipt sau mentă la baza măștii medicale când o porți. Aceste uleiuri ușurează respirația, îți curăță nasul și eliberează căile respiratorii pentru câteva ore.
  • Spală-te pe față cu un săpun delicat și înainte și după ce porți masca și evită să mai folosești fond de ten sau pudră când ieși în oraș. Din cauza măștii, fondul de ten poate deveni iritant, blochează porii și poți face dermatite sau coșuri.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei