Cuprins
- 1 De ce sticlele de ulei au două dopuri
- 2 Cum încălzești mai bine mâncarea la microunde
- 3 Cum pui vasele corect în mașina de spălat vase
- 4 Cum folosești pernuțele de detergent
- 5 Cum folosești eficient deodorantul de subraț
- 6 Cum folosești sertarul de sub cuptorul aragazului
- 7 Cum folosești corect blenderul
- 8 Cum pui corect hârtia igienică pe stativul ei
Am adunat câteva trucuri utile în casă, în bucătărie sau pentru curățenie pe care le poți folosi zi de zi. Sunt lucruri simple pe care, de cele mai multe ori, le trecem cu vederea, dar care ne pot ușura munca.
De ce sticlele de ulei au două dopuri
Multe sticle de ulei, de obicei cele mai scumpe, au două dopuri, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Dopul interior acționează ca o valvă. Nu îl arunca! Desprinde cu grijă doar o parte din dop. În acest fel, vei putea controla mai bine cantitatea de ulei pe care o torni la o salată sau la o maioneză.
Cum încălzești mai bine mâncarea la microunde
Dacă observi că alimentele încălzite în cuptorul cu microunde sunt mai fierbinți la margine și reci în centru, atunci poziționează farfuria spre marginea platoului de sticlă. În acest fel, mâncarea se va încălzi mai repede și uniform.
Cum pui vasele corect în mașina de spălat vase
Evită să pui farfuriile, cănile sau bolurile de supă unele peste altele în mașina de spălat vase. În acest fel nu se vor spăla uniform pe toate suprafețele. Vasele trebuie puse unul lângă altul, conform modului de aranjare din sertarul mașinii.
Experții ne sfătuiesc să punem farfuriile din care am mâncat cartofi, sos de roșii sau paste în centru, iar pe cele din care am mâncat ouă sau carne spre marginea sertarului. În acest fel, se vor spăla mult mai bine, deoarece resturile de carne și sosuri grase au nevoie să fie mai mult timp înmuiate în apa caldă și trebuie să fie amplasate pe marginea cuvei.
Cum folosești pernuțele de detergent
De cele mai multe ori, încărcăm cuva mașinii de spălat cu haine și aruncăm o pernuță de detergent peste haine. Dar nu este deloc cea mai bună metodă. Specialiștii ne recomandă să punem mai întâi pernuțele de detergent în cuvă și apoi hainele peste ele. De ce? Pentru că așa iau contact rapid cu apa caldă, se dizvolvă mai bine și detergentul se răspândește uniform în cuvă.
Dacă pui pernuțele peste haine, membrana lor se topește mai greu, unele bucăți chiar nu se topesc deloc, iar o parte din detergent se scurge pe o singură haină pe care o poate decolora, pentru că nu ia contact rapid cu apa să se dizolve mai repede. Ține minte acest sfat pentru că este unul dintre cele mai bune trucuri utile pentru hainele tale.
Cum folosești eficient deodorantul de subraț
Miroase delicat și te protejează de transpirație. Dar deodorantul de subraț poate fi folosit și în alte zone unde știi că se acumulează transpirația. Spre exemplu, pe abdomen. Multe femei, mai ales cele aflate la menopauză, au probleme cu bufeurile și transpirația pe abdomen sau între pulpe. Folosește cu încredere deodorantul sub formă de spray și în zonele delicate unde știi că se pot acumula mirosuri neplăcute.
Cum folosești sertarul de sub cuptorul aragazului
Multe aragazuri sunt dotate cu acest sertar încăpător, situat sub cuptor. Scopul lui este acela de a menține mâncarea caldă după ce ai oprit cuptorul. Spre exemplu, tava cu friptură mai poate sta caldă încă o jumătate de oră în sertarul de sub cuptor, până o aduci la masă.
Dar multe femei folosesc acest sertar și pentru a stoca în el tăvile de prăjituri sau tigaia de clătite.
Cum folosești corect blenderul
Ține minte să pui întotdeauna în blender mai întâi ingredientele solide și apoi pe cele lichide. Închide bine capacul și mixează totul. Dacă vrei să faci un smoothie din fructe, mai întâi pui fructele fie ele banane, mere, mure sau căpșune. Apoi pui laptele sau apa de cocos.
Cum pui corect hârtia igienică pe stativul ei
În primul rând, cumpără un stativ de perete care să țină sulul de hârtie la distanță de faianță. Hârtia igienică trebuie să rămână cât mai curată… așa poți spune că este igienică, nu? Ea nu trebuie să atingă peretele de lângă toaletă care se murdărește cu timpul, pe care sar stropi din toaletă încărcați cu diverse bacterii. Nimeni nu curăță faianța de lângă toaletă la fel de des precum curăță toaleta…
Așadar, sulul de hârtie nu trebuie să atingă peretele, iar partea liberă trebuie să fie orientată către tine, nu către perete.
foto: Pexels.com