Nu întotdeauna consumăm integral fructele și legumele. Uneori, tăiem câte o jumătate dintr-un ardei pentru un sandviș sau jumătate de măr pentru o gustare rapidă. Cealaltă jumătate poate fi împachetată în folie alimentară transparentă și pusă la frigider. Va rezista astfel cu două zile mai mult, decât dacă nu ar fi învelită în folie.

Pot fi păstrate în folie toate fructele sau legumele, indiferent că sunt acide sau alcaline. Inclusiv lămâile, pe care rareori le consumi integral, rezistă mai bine la frigider în folie, după ce au fost tăiate. Folia te ajută să păstrezi lămâia suculentă și să nu mucegăiască aproape o săptămână.

Platourile cu aperitive se mențin proaspete în folia alimentară

Când aștepți musafiri și ai multe lucruri de făcut, pregătește aperitivile de cu seară. Pune pe platouri brânzeturi, mezeluri, șnițele, legume precum roșii, castraveți și ardei și împachetează platourile în folie transparentă. Se vor păstra excelent până a doua zi, la fel de proaspete ca și cum le-ai fi tăiat pe loc. Sub folie, mezelurile nu își schimbă culoarea, iar legumele rămân la fel de suculente.

Păstrează răzătoarea ca nouă

Legumele portocalii sau roșii pe care le dai pe răzătoare atacă în timp luciul metalului. Sucul lor acid lasă urme și corodează, mai ales dacă o folosești foarte des. În special morcovii lasă urme portocalii care nu se mai curăță prea ușor. Înainte să folosești răzătoarea, poți pune o bucată de folie alimentară. Aceasta este moale și flexibilă și nu se vor rupe bucăți din ea să ajungă în morcovul ras. După ce ai terminat, îndepărtezi folia și răzătoarea rămâne curată.

Folia, recomandată pentru caserolele care nu se închid etanș

Când vrei să iei la serviciu sau la picnic o caserolă cu sos, împacheteaz-o în folie alimentară, să fii sigură că nu curge conținutul. Mai ales dacă știi că nu se închide etanș capacul. Îți salvezi geanta de pete greu de curățat.

sursa foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei