Uleiul, ca și oțetul sau sarea, are multiple utilizări în bucătărie. Sigur că este un bun conservant, dar nu se folosește doar la conserve. Și mai este de ajutor și atunci când vrei să lustruiești obiectele din inox sau când trebuie să cureți etichetele bine lipite de pe borcane și sticle.

De ce îmi place să folosesc uleiul pentru a lustrui inoxul?

Fie că este vorba de un ibric, de oala de ciorbă din inox sau de cuptorul cu microunde cu aspect cromat, uleiul este foarte bun să le redea luciul de la început.

Trebuie doar să speli bine obiectele din inox și să cureți amprentele de grăsime, apoi cu un șervețel de hârtie să folosești o picătură sau două de ulei pentru a le da luciu.

Uleiul se întinde uniform, acoperă cu o peliculă fină obiectul, îi redă strălucirea și previne apariția de noi amprente pentru o perioadă mai lungă de timp. De aceea, îmi plac aceste trucuri utile cu ulei mai puțin știute și mai ales acest truc cu ulei pentru vasele din inox.

Trucuri utile cu ulei

Cum să mai folosești uleiul drept conservant

Conservele desfăcute cu roșii, legume, zacuscă, tocană, pește sau bulion se păstrează mai mult timp la frigider, dacă au deasupra o peliculă subțire de ulei. Astfel, uleiul împiedică pătrunderea aerului și dezvoltarea mucegaiului.

Datorită acestei proprietăți, uleiul este bun și pentru cașcaval sau pentru brânza sărată. Este suficient să dai puțin ulei pe suprafața bucăților începute de cașcaval și se vor păstra mai bine la frigider, fără să mucegăiască.

imagine: Libertatea pentru femei