CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Știai că lămâia combate nu doar mirosurile persistente de ceapă și de usturoi, dar și gustul iute de ardei? Ori de câte ori cureți un ardei iute, șterge-te pe mâini cu o felie de lămâie. Este unul dintre cele mai bune trucuri ușoare de bucătărie care îți va fi de folos ori de câte ori gătești ceva picant.

Cum cureți un ardei iute de semințe, fără să îl toci

Urmărește clipul nostru și vezi cum poți curăța ușor ardeiul iute de semințele picante, fără să îl tai pe lungime sau să îl toci bucată cu bucată. Este suficient să îl rulezi între degete și să îl presezi ușor între palme, apoi să tai doar cotorul și semințele vor cădea singure.

Cuțitul pentru decojit feliază și untul!

Cuțitele speciale pentru decojit sunt foarte practice în bucătărie. Chiar dacă ele nu te ajută prea bine să decojești cartofii care au o suprafață neregulată, pot fi folosite foarte ușor pentru a decoji morcovii, păstârnacul sau rădăcina de pătrunjel, adică rădăcinoasele pe care le folosești adesea la ciorbe.

Dar poate fi folosit și pentru a tăia felii subțiri din untul rece. Știm cât este de enervant să scoți untul rece din frigider și să nu poți tăia felii subțiri pentru un sandvici. Dar cu un cuțit pentru decojit, treaba merge strună!

Câteva trucuri ușoare pentru ceapă și usturoi

Când vrei să toci ceapa mărunt, taie doar capacul unde au crescut frunzele, dar lasă terminația unde au fost rădăcinile. Aceasta va ține legate foile de ceapă în timp ce le toci și vei lucra mai repede.

Iar când vrei să toci usturoi pentru o tocăniță sau pentru o ciulama, pune întotdeauna un strop de sare, pentru că sarea înmoaie bucățelele de usturoi și face ca aroma să se simtă mai pregnant.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei