O manichiură frumoasă este ca o carte de vizită. Nu lăsa niciodată unghiile să se îngălbenească sau să păstreze urme de ojă de acum o săptămână. Iată câteva soluții simple care te ajută să îți păstrezi unghiile albe, curate și frumos lăcuite.

Sucul de lămâie proaspăt stors îți albește unghiile în două-trei minute. La fel de bună este și soluția din apă cu bicarbonat sau pasta de dinți. Iar pentru cuticule, poți folosi oricând balsamul de buze cu aloe vera, care este emolient și înmoaie pielițele întărite.

Alte trucuri interesante pentru o manichiură frumoasă

Dacă îți faci unghiile și atingi din greșeală o unghie proaspăt lăcuită, e suficient să mai dai un strat de ojă și apoi să o cureți cu un burete de vase. E o soluție bună dacă nu ai la îndemână acetona sau dacă nu poți folosi acetonă, pentru că este posibil să dizolva oja deja aplicată pe unghiile celelalte.

Tot cu un banal burete de vase poți face un model interesant pe unghii. Pune ojă în două-trei culori pe o bucată îngustă de burete și tamponează unghiile. Vei obține o nuanță în degradee, dacă alegi culori complementare.

Cea mai simplă metodă să îți cureți unghiile de ojă

Folosește câteva bucățele de burete de vase să le pui într-un borcănel mic, de cel mult 15 – 20 ml, care se poate închide etanș. Toarnă acetonă peste burete și vei avea astfel cea mai rapidă soluție de șters unghiile. Borcănelul cu burete și acetonă poate fi folosit timp de aproape 2 luni, dacă ai grijă să închizi bine capacul, să nu se evapore dizolvantul.

imagine: Libertatea pentru femei