Folosește șosetele desperecheate așa cum folosești mănușile de menaj. Pune-le pe mâini și curăță cu ele pervazul ferestrelor, lustra din tavan, abajurul veiozei și orice obiect mic, îngust sau mai greu de curățat cu bureți.

Protecție pentru cănile fierbinți

Din câteva șosete noi, frumos colorate, poți face ”îmbrăcăminte” pentru cana de ceai sau pentru cana de cafea. Chiar dacă torni băutura fierbinte, cana nu te mai frige, dacă este îmbrăcată într-o șosetă simpatică, așa cum vezi și în clipul nostru.

Șosetele desperecheate, utile când muți mobila prin casă

Dacă vrei să muți mai ușor o masă grea sau un dulap cu picioare, îmbracă picioarele mobilei cu șosete, și acestea vor aluneca pe parchet, fără să zgârie și fără să mai fii nevoită să le ridici.

Săculeți ingenioși

Folosește șosetele mai mari și mai largi să le umpli cu burete sau cu vată și să le pui la ușă, pe unde se simte curentul de aer rece.

Tot într-un săculeț din șosete poți pune sare grunjoasă pe care să o încălzești la cuptorul cu microunde și să o ții pe articulații, când te dor.

Elastic de păr și elastic pentru genunchi

Când nu ai la îndemână nimic să îți prinzi părul, taie partea elastică de la marginea unei șosete și îți faci rapid un elastic pentru păr.

De asemenea, partea elastică a șosetelor călduroase poate fi tăiată și folosită pentru genunchi sau pentru încheietura mâinii. Este utilă când te dor articulațiile sau când lucrezi la ceva și trebuie să stai în genunchi.

O șosetă curată în loc de burete de baie

De multe ori, bureții din plastic pentru baie pot zgâria pielea și nu ai niciun beneficiu dacă te speli cu ei. Dacă vrei ceva mai delicat, care să exfolieze pielea ușor, folosește o șosetă moale din lână sau din bumbac în care să pui săpunul tău obișnuit.

Mănuși pentru mașină

Iar când speli parbrizul mașinii, pune-ți în mâini o șosetă curată mai veche, de preferat din bumbac, și lustruiește bine geamul. Vei vedea că iese mult mai curat și strălucitor, decât cu o cârpă obișnuită.

imagine: Libertatea pentru femei