Folosește un ventilator cu picior

Fie că te odihnești seara în balcon, pe terasă sau chiar în grădină și țânțarii nu îți dau pace, pune în preajma ta un ventilator cu picior. Curentul de aer, oricât ar fi de slab, împiedică insectele să mai ajungă la tine.

Poartă haine deschise la culoare

Un studiu recent a demonstrat că țânțarii sunt atrași mai mult de hainele în culori tari sau în culori închise. Dacă ieși la plimbare pe lângă un lac sau la pădure, poartă haine cât mai deschise la culoare, pantaloni lungi, bluze cu mâneci lungi și ușor largi.

Arome de citrice

34916144_m

Flori de lantana

Cultivă lantana, o floare cu parfum de citrice, în grădină, pe lângă chioșcul unde îți place să îți petreci serile de vară. Zdrobește câteva coji de portocale și lămâie și pune-le pe masă lângă tine sau folosește odorizante de cameră cu aromă de citrice. Este un parfum pe care țânțarii îl urăsc! Iar, dacă la odorizantul de cameră mai adaugi și câteva picături de ulei de eucalipt, cu siguranță vei scăpa de aceste insecte nesuferite.

Păcălește țânțarii cu bere

Pune câteva recipiente mici pline cu bere departe de locul în care stai tu în grădină sau la picnic. Se pare că țânțarilor le place berea, mai ales aroma ei amăruie, și vor fi păcăliți să stea departe de tine. Pe de altă parte, ține cont că, dacă bei bere, pielea ta va mirosi puternic de la această băutură și va atrage insectele.

Aparatele cu ultrasunete

Acestea sunt concepute atât pentru interior, cât și pentru exterior, fiind portabile și de mici dimensiuni. Ele folosesc ultrasunetele care alungă țânțarii și insectele de mici dimensiuni din preajma ta.

sursa foto: 123rf.com