Elimină zgârieturile cu alcool

Înmoaie o lavetă curată în alcool sanitar diluat cu puțină apă și freacă energic zona zgâriată. Majoritatea ecranelor de telefoane sau tablete au un strat de protecție care respinge lumina solară, iar alcoolul va netezi zgârieturile apărute în acest strat superficial.

Încearcă praful de copt!

Fă o pastă fină dintr-un vârf de linguriță de praf de copt și câteva picături de apă și freacă bine cu această pastă zona zgâriată. La final, curăță praful de copt cu un șervețel umed și lustruiește ecranul cu o lavetă fină din microfibră.

Este bună și pasta de dinți!

Surprinzător, dar ecranele pretențioase se curăță cu pastă de dinți. Șterge mai întâi ecranul cu o lavetă pentru ochelari, să cureți urmele de praf și grăsime de pe degete, apoi pune un strop de pastă de dinți și, cu aceeași lavetă fină, curăță zgârieturile cu mișcări circulare. La final, îndepărtează pasta de dinți cu un șervețel umed și lustruiește ecranul cu o altă lavetă uscată.

Alege un creion de retuș auto

În comerț, există o mulțime de creioane cu soluții lichide care elimină zgârieturile de pe mașini. Folosește cu încredere aceste produse și pentru ecranul telefonului. Trebuie doar să aplici o cantitate mică de soluție și să lustruiești imediat locul zgâriat cu o lavetă din microfibră. Creioanele de retuș sunt indicate și pentru zgârieturile mai adânci.