Bicarbonat de sodiu pentru rufe mai curate

Adaugă jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, împreună cu detergentul tău obișnuit, și vei avea rufe mai albe, fără obișnuitele pete galbene dela subraț.

Dacă speli rufe colorate, bicarbonatul ajută la păstrarea culorilor și le intensifică nuanța. Pe de altă parte, bicarbonatul reduce din duritatea apei și ai putea să nu mai folosești balsam, dacă nu dorești în mod deosebit.

Tot bicarbonatul face mai eficient și înălbitorul de rufe, dacă obișnuiești să speli lenjeria de pat cu el.

Zeama de lămâie

Este foarte eficientă împotriva petelor de mici dimensiuni de rugină de pe tricouri sau pantaloni. Pune o ceașcă de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă direct pe petele de pe haine înainte să le pui în mașina de spălat.

Tot zeama de lămâie, folosită din când în când, previne decolorările minerale care apar din cauza transpirației. Sucul de lămâie lasă și un parfum proaspăt foarte plăcut în haine, după ce se usucă.

Apa de gură pentru rufe mai curate

Nu te-ai fi gândit niciodată cât de eficientă este apa de gură mai ales pentru echipamentul de sport, pentru tricourile și șosetele transpirate.

Deoarece conține un procent minim de alcool dezinfectant, apa de gură distruge bacteriile și împrospătează țesăturile. Poate fi folosită direct pe rufe, unde sunt petele mari de transpirație, chiar înainte de a băga hainele la spălat.