CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată câteva trucuri simple în bucătărie când deschizi conservele de pește sau de pateu, când faci maioneza sau când vrei să torni diverse lichide.

De ce au sticlele de ulei un dop interior?

Te-ai întrebat vreodată la ce folosește dopul mic și rotund ca un bănuț de la sticlele de ulei? Este o protecție în plus să nu se verse uleiul? Nu prea! Dopul exterior cu filet este suficient să protejeze conținutul sticlei.

Urmărește clipul nostru și află de ce nu este bine să arunci dopul interior. După ce desigilezi sticla, întoarce invers acest dop și va curge un fir de ulei subțire. Astfel vei controla mai bine cantitatea de ulei când faci maioneză sau când adaugi ulei la o salată de crudități.

Alte trucuri simple în bucătărie

Descoperă în clipul nostru cum să desfaci mai ușor o conservă cu cheiță și ce rol are cheița de la cutiile de aluminiu cu suc.

Iar când nu ai pâlnie la îndemână și vrei să torni repede apă, ceai sau lapte într-o sticlă îngustă, folosește un pai care va direcția firul de apă.

imagine: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei