Toată lumea are în casă sare și zahăr. Sunt ieftine și la îndemână și pot fi folosite în fel și chip, nu doar pentru dulciuri și mâncare.

Zahăr să păstrezi fursecurile fragede

Folosește cubulețe de zahăr, în special brun, în cutiile cu biscuiți și fursecuri de casă. Zahărul menține o anumită umiditate scăzută în cutie, astfel încât fursecurile nu se mai usucă atât de repede și rămân fragede mai mult de o săptămână.

Zahăr și lămâie pentru flori

Pare ciudat, dar zahărul poate fi bun pentru florile din ghivece. Fă o soluție din apă plată, un strop de zahăr și un strop de lămâie să uzi o dată sau de două ori pe lună plantele din casă. Poți adăuga și un strop de sare.

Sare și zahăr pentru grăsime și arsură

Dacă te-ai murdărit pe mâini de la o cratiță plină de grăsime, ca să te cureți mai repede de uleiul ars, folosește un strop de detergent lichid de vase și presară zahăr în palme. Freacă bine și clătește-te cu apă caldă. Zahărul curăță rapid grăsimea de pe mâini.

De asemenea, sarea curăță fierul de călcat, dacă ai ars câteva haine. E suficient să pui un strat de sare pe o hârtie de copt și să calci cu fierul încins câteva minute. Vei scăpa rapid de arsură.

Iar dacă buretele de vase este plin de grăsime, înmoaie-l în apă cu multă sare și pune-l un minut la microunde. Sarea și apa fierbinte vor igieniza buretele și vor curăța toată grăsimea. La final, e suficient să îl speli cu un jet de apă și e din nou bun de folosit pentru vase.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei