CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Unul dintre cele mai bune trucuri pe care le poți afla de la un chef, util când gătești cu usturoi, este legat de modul rapid în care bucătarii curăță această legumă. Nu te mai chinui să cureți coaja de pe usturoi bucată cu bucată.

Strivește cățeii de usturoi cu latul cuțitului și coaja se va desprinde foarte ușor.

Așa cum vezi în clipul nostru, o altă metodă să cureți rapid usturoiu este să îl lași la înmuiat în apă cel mult 30 de minute.

Sarea grunjoasă în mojar

Când gătești cu usturoi și vrei să faci mujdei sau să îl pisezi pentru plăcinte și umpluturile cu carne, folosește sarea grunjoasă în mojar. Cristalele mari de sare te ajută să zdrobești mai ușor usturoiul și să îl transformi într-o pastă fină.

Dar, dacă nu îți place să îl strivești în mojar, mai bine folosești o răzătoare fină și vei obține în câteva secunde un mujdei foarte fin.

Cum păstrezi usturoiul la frigider

De multe ori, usturoiul păstrat la frigider ca atare se dezhidratează sau mucegăiește. Dacă vrei să îl păstrezi mai mult timp, pune usturoiul tocat mărunt sau pisat într-un borcănel cu ulei și sare. Așa îl ai la îndemână când vrei să gătești cu usturoi diverse mâncăruri. Și rezistă la rece cel puțin o lună.

Ține la îndemână o lămâie când gătești cu usturoi

Nu uita, cel mai simplu truc să scapi de mirosul persistent de usturoi de pe mâini este să te cureți imediat pe mâini cu o felie de lămâie. Acidul citric dizolvă mirosul de usturoi de care nu scapi așa ușor, doar spălându-te pe mâini cu apă și săpun.

imagine: Adina Stănilă/Libertatea pentru femei