Trucuri utile cu ziare

Acoperă straturile de buruieni cu mai multe foi de ziare și împrăștie peste ele mulch sau scoarță de copac mărunțită. În câteva zile, ierburile se vor sufoca, iar tu vei săpa mai ușor pământul.

Rupe ziare în bucăți mărunte și adaugă-le în grămada de compost. Amestecă bine cu o lopată sau cu o furcă și, peste câteva zile, mirosul neplăcut o să dispară.

Învelește roșiile în ziare, la sfârșit de toamnă, când vrejul plantelor se usucă, iar tomatele nu sunt încă bine coapte. Pune roșiile îmbrăcate în ziare în lădițe într-o cămară uscată și răcoroasă și procesul de coacere va continua, iar fructele se vor păstra proaspete mai multe zile.

Săculeții cu ceai, nutrienți pentru plante

Nu mai arunca săculeții cu ceai folosiți. Mărunțește-i și amestecă frunzele de ceai în pământul pentru flori. Ele conțin minerale și nutrienți valoroși pentru plantele tale.

Coji de banană pentru trandafiri

Taie bucăți mici cojile de banană și îngroapă-le în pământ în jurul tufelor de trandafiri. Mineralele din coji vor hrăni florile, iar substanțele emanate vor ține departe afidele.

Folia de aluminiu pe post de ”sperietoare”

Dacă păsările sau insectele zburătoare îți atacă florile și legumele, prinde câteva fâșii subțiri de folie de aluminiu de plante să sperii dăunătorii.

Sarea combate melcii

Dacă melcii apar des în grădină și rod florile sau mugurii legumelor, presară sare în jurul plantelor, în strat subțire. Sarea îi va împiedica să mai vină și va aduce un plus de minerale în pământul din grădină.

sursa foto: Foter.com