Fă-ți singură produse de curățat baia și vei face economii. Soluțiile din comerț sunt scumpe și nu întotdeauna atât de eficiente precum ți-ai dori. Există însă multe alte metode simple prin care îți poți păstra baia curată zi de zi, așa cum îți dorești.

Ai încredere în borax

Lavoarul și blatul pe care este montat se pătează cu depuneri de calcar, săpun sau rugină. Pentru petele persistente este bun banalul praf de copt.

Petele de rugină pot fi curățate cu o soluție dintr-o lingură de pulbere de borax amestecată cu suc de lămâie, până devine o pastă omogenă. Trebuie să freci petele dificile cu această pastă, să o lași să acționeze câteva minute, apoi să clătești cu apă caldă.

Vasul de toaletă poate fi dezinfectat eficient, dacă îl speli cu o soluție din 4 litri de apă caldă și o cană de borax pulbere. Folosește mănuși de protecție și o perie din plastic.

Soluții rapide pentru oglinzi

Cea mai simplă metodă de a curăța oglinda este să amesteci jumătate de litru de apă caldă cu o treime de ceașcă de amoniac sau de oțet. După ce cureți petele de pe oglindă cu această soluție, lustruiește cu o lavetă moale și uscată.

Pentru un luciu fără cusur, poți să cureți oglinda cu o bucată mototolită de ziar înmuiată în puțin oțet.

Trucuri simple pentru obiectele cromate

Bateriile cromate se pătează ușor cu reziduurile din apă. Dar, dacă le ștergi săptămânal cu o soluție din apă și oțet, vei preveni depunerile greu de curățat. Dacă para dușului este înfundată cu piatră, pune-o într-un borcan cu oțet, iar acesta va dizolva calcarul peste noapte.

A doua zi este suficient să cureți cu un burete moale, ca să nu zgârii suprafața cromată.

Balsamul de rufe, diluat cu puțină apă caldă, este și el o soluție excelentă să previi depunerile de calcar.

sursa foto: 123rf.com