În bucătărie încercăm să fim cât mai eficiente și rapide, mai ales dimineața, când suntem pe fugă. Învață să faci omletă în cană, cu ingrediente simple și cu foarte puțin ulei.

Urmărește prezentarea video de mai sus și vei vedea cât de simplu este să faci omleta dimineața, în două minute, la cuptorul cu microunde. Daca la serviciu beneficiezi de bucătărie, o poți prepara și acolo, tot în cană, să mănânci ceva cald și gustos la prânz.

Alte trucuri rapide și eficiente în bucătărie

În ziua de azi, folosim telefoanele la o mulțime de lucruri, inclusiv când gătim. Dacă pregătești o prăjitură sau un preparat nou și urmărești rețeta de pe telefonul mobil, îmbracă-l într-o pungă alimentară să nu îl murdătești cu făină sau cu ulei.

Dacă ți-au rămas gălbenușuri nefolosite, spre exemplu după ce ai făcut un chec, amestecă-le cu puțin zahăr și pune-le la congelator într-o pungă pentru alimente. Astfel, pot rezista și un an de zile și le poți folosi mai târziu pentru o cremă dulce sau pentru un blat de tort.

Citește aici cum se congelează corect ouăle!

Folosește o pungă să pregătești cel mai bun ou poșat

Dacă îți plac ouăle fierte cu gălbenușul moale și savuros, cel mai bine este să înveți să faci ouă poșate. Nu e deloc complicat! Iată unul dintre acele trucuri rapide pe care și bucătarii cu experiență îl folosesc.

Îmbracă un bol într-o pungă, unge cu puțin ulei sau unt să nu se lipească albușul și pune apoi oul, fără coajă, având grijă să nu spargi gălbenușul. Înnoadă punga și pune-o într-un vas cu apă la foc potrivit timp de 2 – 3 minute. Când albușul este fiert, oul poșat este gata!

imagine: Libertatea pentru femei