Trucuri practice să speli blugii fără să alterezi culoarea sau forma

  1. Spală bulgii întotdeauna întorși pe dos. Astfel, riscul de a face dungi deschise la culoare la suprafața materialului este mult mai mic.

2. Înmoaie blugii închiși la culoare în apă cu sare, înainte de a-i spăla. Sarea păstrează mai bine culoarea inițială și blugii tăi preferați nu se mai decolorează atât de repede.

3. Folosește bicarbonat de sodiu înmuiat cu puțină apă pentru a curăța petele de grăsime de pe blugi.

4. Clătește blugii negri în apă călduță cu puțin oțet, apoi lasă-i să se scurgă în cadă, fără să îi storci. Întinde bine blugii, să fie cât mai drepți și nici nu va mai fi nevoie să îi calci. Dar nu uita să fie întorși pe dos!

5. Calcă blugii întotdeauna pe dos, când sunt încă puțin umezi. Blugii care s-au uscat complet pe sârmă, la soare, nu se mai calcă bine și capătă un aspect de haine neîngrijite.

Cum strâmtezi sau cum lărgești blugii tăi preferați

6. S-au lărgit blugii și vrei să capete din nou forma strâmtă care îți pune în evidență silueta? Ai două soluții: lasă-i un sfert de oră într-un lighean cu apă fierbinte, apoi stoarce-i prin presare și calcă-i cu un fier de călcat cu aburi cât sunt încă umezi. Când se vor usca, vor fi mai strâmți cu un număr. Oricum, se recomandă să îți cumperi blugii mai strâmți cu un număr sau două, decât largi… pentru că ei oricum se lărgesc pe măsură ce îi porți.

7. Dacă blugii tăi preferați sunt prea strâmți după ce i-ai spălat, intră la duș cu ei, sub apă călduță, întinde-i pe picioare și coapse, și apoi lasă-i să se usuce în baie, unde este atmosfera mai umedă. Calcă-i apoi folosind un material alb de bumbac pe deasupra și țesătura blugilor se va mai relaxa.