CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată câteva idei și trucuri practice cu lămâi, dacă îți plac aceste fructe și le ai mereu în casă. Știm deja cât de utile sunt și în bucătărie, și în rețetele sărate sau dulci, și în cosmeticele făcute în casă ori la curățenie.

Trucuri să păstrezi lămâile mai mult timp

Coaja lămâilor, groasă și cerată, este foarte rezistentă și lămâile pot fi păstrate la rece timp de câteva săptămâni, fără să se strice. Dar există un truc simplu care trebuie verificat. Se spune că lămâile pot fi ținute timp de 3 luni proaspete, la frigider, într-un bol cu apă. Apa le menține hidratate și previne mucegaiul.

Alte metode de a păstra lămâile este să le tai felii și să le congelezi, pentru a le folosi ulterior la prăjituri sau sosuri, dar și la ceaiuri. Chiar dacă își mai pierd din parfum la congelator, când le vei dezgheța tot vor fi deosebit de aromate.

Cum obții mai mult suc dintr-o singură lămâie

Cea mai bună rețetă este să rulezi lămâia între palmele calde, până când simți că s-a înmuiat un pic și apoi să o tai în două jumătăți și să le presezi la storcătorul de citrice. Astfel, vei obține mai mult suc de lămâie proaspăt pentru limonade sau supe.

Folosește lămâile să intensifici aroma altor fructe

Dacă faci plăcinte sau prăjituri cu fructe de pădure, cu mure, căpșune sau zmeură, sau cu mere, stropește fructele cu suc proaspăt de lămâie. Astfel, fructele își vor păstra mai bine culoarea apetisantă, dar mai ales aroma.

Zeama de lămâie, excelentă și pentru hainele albe

Sucul de lămâie are o mulțime de întrebuințări, dar te-ai gândit vreodată să îl folosești și pentru haine? Și nu orice haine, ci hainele delicate și albe de vară, din in sau voaluri și mătăsuri. Spală hainele delicate de mână, clătește-le bine și apoi lasă-le să stea în apă cu zeamă de lămâie timp de o oră. Clătește-le cu apă rece și pune-le la uscat la soare. Vei vedea că vor fi mai albe decât înainte.

Trucuri practice cu lămâi împotriva mirosurilor

Masează mâinile cu două, trei felii de lămâi după ce ai tăiat ceapă sau pește.

Curăță unghiile cu lămâi, să le faci mai albe și să scapi de mirosul neplăcut de mâncare se sub unghii.

Curăță tocătorul de lemn și ustensilele de lemn din bucătărie cu felii de lămâie, să le albești și să scapi de mirosuri.

Pune o jumătate de lămâie în frigider să parfumeze interiorul.

Fierbe cojile de lămâie și alte citrice, cu puțin zahăr, vanilie și scorțișoară și vei obține un parfum de casă deosebit.

Cum folosești lămâile la curățenie

Lustruiește robinetul cromat sau oalele de inox cu felii de lămâie, să scapi de petele de apă.

Înmoaie bureții de vase în apă cu lămâie, ține-i un minut la cuptorul cu microunde, și apoi așteaptă să se răcească. Bureții vor fi mai curați și vor mirosi frumos.

Combină o parte zeamă de lămâie cu două părți ulei de măsline și lustruiește bine mobila din lemn.

Folosește lămâie și sare pentru a curăța interiorul caserelor din plastic din care se simte un miros de alimente stătute.