Albușul de ou curăță pielea lăcuită

Folosește albuș de ou bătut spumă să ștergi, din când în când, pantofii din piele lăcuită sau poșetele elegante. Șterge ușor suprafața lăcuită cu o lavetă moale îmbibată în spuma de albuș, lasă-l să se usuce câteva minute, apoi șterge urmele de albuș cu o lavetă uscată și curată. Albușul are proprietatea de a curăța petele ușoare de grăsime și praf.

Laptele protejează încălțămintea din lac

Este bine, cel puțin de două sau trei ori pe an, să cureți pantofii sau sandalele din lac cu o cârpă curată îmbibată în lapte. Lasă câteva minute laptele să acționeze și șterge apoi cu o lavetă uscată. Laptele hidratează pielea și previne apariția cutelor și a tăieturilor, dacă obiectele respective sunt folosite mai rar.

Uleiul de măsline sau berea, bune pentru luciu

Dacă vrei ca pantofii sau poșeta din lac să fie mai lucioase, pentru o petrecere de seară, șterge-le cu bere sau cu ulei de măsline. Ambele soluții hidratează pielea și redau luciul încălțămintei, chiar dacă ai mai purtat-o câțiva ani la rând.

Condiții speciale de depozitare

Păstrează poșetele din lac în huse din material moale sau în săculeți din bumbac, pe care îi poți face singură. Este foarte important ca suprafața din lac să nu se atingă de alte obiecte, pentru că se mătuiește sau se zgârie ușor. Fiecare pereche de încălțăminte lăcuită trebuie păstrată în cutia ei, învelită în hârtie moale, să fie cât mai bine protejată de praf. Înainte de a le pune la păstrare, trebuie să cureți talpa de mizerie și să ștergi bine pielea lăcuită cu una dintre soluțiile prezentate mai sus.