Oglinda, obligatorie

Obiectele sanitare din baie sunt obligatorii și de ele depinde utilitatea acestui spațiu, dar lor li se adaugă ceea ce poate fi numit elementul esențial ce nu poate să lipsească din baie și care contribuie fundamental atât la estetica locului, cât și la funcționalitatea acestuia. Este foarte important să alegi oglinzi pentru bai moderne, pentru că sunt ușor de montat și sunt foarte rezistente la umezeală. În plus, acestea fac locul mai luminos, măresc vizual spațiul și oferă confort.

La alegerea oglinzii ține cont de dimensiunea ei și de tipul de ramă ales. Cele supradimensionate, care depășesc marginile chiuvetei, sunt ideale în orice tip de baie, la fel și cele formate din mai multe bucăți. Ideal este ca oglinda să fie amplasată pe un perete aflat pe laterala ferestrei din baie, dacă aceasta există. Nu omite rama. Este elementul prin care este integrată în decorul din baie. Oglinda ar trebui să aibă ramă pentru variantele clasice, iar pentru băile moderne, este potrivită una fără ramă.

Lumina din baie și oglinda sunt un duo care trebuie să fie mereu în armonie. Plasează surse de lumină caldă în stânga și dreapta oglinzii, la nivelul ochilor, nu deasupra, pentru ca imaginea reflectată să nu aibă umbre.

Obiectele sanitare

Modelele suspendate sunt cele care dau amplitudine băii. În plus, acestea sunt mai ușor de întreținut. Alege un vas de WC suspendat cu bazinul încastrat în perete, o cadă de colț și un lavoar de formă dreptunghiulară. Este o combinație câștigătoare, care te ajută să amenajezi foarte eficient baia și să câștigi spațiu. 

Alege detalii minimaliste pentru acestea. Principiile de bază care trebuie respectate în baie sunt simplitatea și minimalismul, pentru că pot face ca ambientul general să fie plăcut și confortabil, prin ordinea pe care o impun aceste stiluri de amenajare. 

Spații de depozitare inteligente

Care sunt caracteristicile unei băi de hotel și de ce acestea sunt mereu foarte plăcute? Secretul stă în ordinea și curățenia perfecte și în foarte puține obiecte lăsate la vedere. Exact aceasta este abordarea pe care trebuie să o ai și în baia de acasă. Folosește dulapuri și spații de depozitare și lasă expuse cât mai puține obiecte personale. Un sfat: dacă mașina de spălat este în baie, nu face niciodată din suprafața ei un spațiu de depozitare pentru mărunțișuri. 

Sunt câteva zone ideale ca spații de depozitare care ar trebui utilizate. Cel mai important este cel de sub chiuvetă. Amplasează un dulap de tip mască, cu uși sau sertare. Este locul perfect pentru a pune tot ceea ce este necesar în baie, de la soluții de curățare până la cosmeticele uzuale. Avantajul este că produsele sunt astfel ferite de praf și umezeală.

Dulapurile suspendate reprezintă a doua alegere. Le poți amplasa deasupra vasului de toaletă în continuarea căzii de baie sau pe peretele unde se află chiuveta, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de geometria băii.

Culorile și lumina

Sunt extrem de importante. Alese și utilizate corect, ele vor transforma orice baie, indiferent de dimensiune, în una frumoasă.

Folosește lumină puternică, eventual spoturi. Alege becuri cu lumină neutră sau caldă pentru a face din baie un loc spectaculos și nu te feri de corpurile de iluminat nespecifice, opulente. Un candelabru va da impresia de lux, de exemplu, și merge perfect în orice baie, indiferent de stilul amenajării.

Alege faianță, gresie sau vopsea în tonuri pastelate, calde. Un truc genial, cu efect estetic foarte bun, este să utilizezi aceeași culoare pentru gresie și faianță, alegând nuanțe ușor diferite, cu două tonuri mai închis pentru podele. Folosește plăci mari de faianță, cu latura lungă așezată orizontal. Vei obține o iluzie optică confortabilă care va mări spațiul.

Detaliile de decor

Textura materialelor utilizate pentru baie este rece prin excelentă. Faianța, gresia, obiectele sanitare, sticla, toate creează un mediu rigid. În consecință, acesta trebuie îndulcit prin elemente naturale, care sunt și cele mai utile elemente de decor.

O plantă va înnobila atmosfera. La fel o vor face și orice detalii din lemn, paie ori bumbac. Folosește prosoape albe, de exemplu, pentru că nimic nu se compară cu eficiența, eleganța și versatilitatea prosoapelor albe.

Adaugă accente de culoare, dar cu foarte multă discreție și în stilul general al amenajării și optează mereu pentru nuanțe cât mai intense și calde. 

O parte importantă a decorului din baie este mirosul. Acesta trebuie să fie mereu proaspăt, curat și fresh, așa că nu ezita să utilizezi soluții și metode care să împrospăteze încontinuu aerul din baie.

Indiferent cât de mare sau de mică este, indiferent cât de bine este amenajată sau cât este de elegantă, este foarte important ca o baie să fie mereu în perfectă curățenie. Se spune că nu contează dacă în casa este dezordine sau dacă praful nu a fost șters de câteva zile, atâta vreme cât baia casei arată impecabil. 

FOTO> Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu BricoDepot