Acele onduleuri superbe au nevoie de cel mai blând și mai prețios tratament, atât la salon, cât și acasă. Mai jos găsești un ghid complet de îngrijire al părului creț cu recomandări de produse și trucuri pentru styling.

Trucuri pentru îngrijirea părul creț. Spălarea părului creț

Te întrebi cât de des ar trebui să te speli pe cap? Răspunsul este diferit pentru fiecare, dar în general, o dată, până la două sau maxim de 3 ori pe săptămână. Însă în cazul părului ondulat care este mai uscat, este posibil să o faci doar o dată la 7 zile. Urmărește-l îndeaproape și când observi că e din ce în ce mai uscat, schimbă șamponul, înlocuiește-l cu un altul mai hidratant.

Clătește vârfurile cu apă rece

Unul din cele mai folositoare trucuri pentru îngrijirea părul creț este să clătești vârfurile cu apă rece. Apa rece face minuni pentru cuticula părului. Este un truc extrem de eficient, de folosit chiar și acasă, nu doar la salon, care poate face diferența. Părul se va electriza mai puțin, buclele vor fi mai elastice și mai strălucitoare.

Citește și: 5 coafuri la modă anul acesta pe care le poți face singură, chiar la tine acasă

Trucuri pentru îngrijirea părul creț: Hidratează înainte de spălare

Aplicarea conditionerului înainte de spălare reprezintă o tehnică des întâlnită de îngrijire. Acest truc se folosește în cazului buclelor combinate, cele care au nevoie de o doză în plus de hidratare în timpul spălării. Părul primește automat hidratare suplimentară iar scalpul este mai curat. Acest ritual oferă un echilibru perfect persoanelor cu rădăcina uleioasă și vârfurile despicate. Începe cu un conditioner mai light, apoi clătește cu șampon și la final folosește o mască mai hidratantă destinată părului ondulat. Ar fi bine să aibă și efect anti frizz.

Zvântă parul cu un prosop din microfibră

Textura unui prosop obișnuit poate deteriora uneori cuticula fragilă a părului ondulat. Prosopul din microfibră e delicat și ultra absorbant, ceea ce ajută la îndepărtarea excesului de apă, fară să electrizeze onduleurile.

Citește și: Secrete de frumusețe folosite încă din antichitate care încă sunt aplicate

Trucuri pentru îngrijirea părul creț: Folosește produse potrivite

Când vine vorba de coafarea părului ondulat, optează întotdeauna pentru produse care iți oferă mai multe beneficii precum creme, geluri sau loțiuni îmbogățite cu uleiuri de hidratare. El oferă finisare lejeră, control flexibil și hidratare din plin.  Indiferent de prodsul ales, aplică-l pe părul zvântat și pe porțiuni.

Sursa foto: 123rf.com