Adevărul este că opinia oamenilor contează pentru oricine, iar de cele mai multe ori nici nu suntem conștienți de influența ei asupra noastră. Sunt două motive principale pentru care îți pasă de opiniile altora:

  • îți dorești ceva de la ei, precum o avansare la job, dragostea bărbatului pe care îl iubești sau acceptarea familiei și a grupului de prieteni. Astfel, pui preț pe convingerilor lor despre tine mai mult decât pe propria părere.
  • vrei să te agăți de imaginea ta interioară.

Îți aduci aminte când ai fost invitată în oraș de tipul acela atrăgător de care te-ai lovit întâmplător săptămâni întregi la sală? Ți-ai cumpărat o rochie nouă, ți-ai făcut manichiura și ai stat în fața oglinzii mai mult decât de obicei. În situația aceasta, ți-a păsat prea mult de părerea lui, deoarece în interior ți-ai imaginat că asta îți va aduce fericirea. 

Momente ca acestea creează conexiuni inegale între oameni. Îți sacrifici propriile convingeri și adevărata personalitate pentru recunoaștere socială. Cum reușești să ieși din această buclă toxică? Iată câteva idei:

Află cine ești

Atunci când știi cine ești, vei reuși cu ușurință să stabilești limite. Nu o să agreezi comportamente și oameni toxici în jurul tău. De aceea, învață să filtrezi bine prietenii din jur și să tolerezi doar oamenii care ți-au arătat că sunt alături de tine în orice situație.

Făcând asta, vei observa că ceva aproape magic se întâmplă. Îți vei descoperi pasiunile și abilitățile care te fac unică. Dă-ți voie să experimentezi și să ieși din zona de confort pentru a profita la maximum de potențialul tău.

Acceptă-te așa cum ești

Sărbătorește-ți autenticitatea în fiecare zi, fă sport pentru că este sănătos și te eliberează de stres. Ai grijă de ten ca să fii mereu fresh. Îmbracă haine care te avantajează și te binedispun. Nu ține cont de tendințe, ci găsește-ți stilul propriu. Zâmbește des și vei vedea în scurt timp diferența.

Rețelele sociale sporesc competiția agresivă între oameni. Trebuie să ai o anumită înălțime şi siluetă, să te îmbraci într-un anumit mod și să ai o profesie strălucitoare. Dacă nu ajungi la standardele acceptate de societate riști să devii apatică, anxioasă și cu stimă de sine scăzută. De aceea, nu căuta validarea în online și nu te conforma lucrurilor cu care nu te simți confortabil. Nu încerca să te asemeni cu vedete sau influenceri. În momentul în care nu mai dorești să copiezi pe nimeni, ai reușit să te accepți așa cum ești.

Renunță la complimente

Cu cât te atașezi mai puțin de complimente, criticile vor durea din ce în ce mai puțin. Este adevărat că ego-ul domină specia umană. Poate de aceea am realizat atâtea invenții, am construit orașe și am format civilizația.

Cui nu-i place să fie complimentat? Dar odată ce acest lucru se întoarce împotriva ta, vei aduna resentimente și dezamăgiri. Nu căuta fericirea în cuvintele oamenilor, ci în interiorul tău. Cu siguranță nu este un lucru ușor de făcut, dar nici imposibil. Citește cartea „Cele patru legăminte” de Don Miguel Ruiz, o lucrare despre eliberare personală și viață trăită în mod autentic.

Un lucru este cert: oamenii sunt extrem de complecși și nu-i nimic rău în asta. De aceea, ca să trăiești o viață împlinită e nevoie de asumare personală și dorință sinceră să te cunoști. Doar așa vei găsi fericirea.

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Elefant