Culori pastelate

Zugrăvește pereții în culori deschise și pastelate, care să absoarbă lumina și să dea impresia de spațiu. Contrar opiniei generale, albul nu este culoarea cea mai indicată în acest caz. Sunt mult mai potrivite nuanțele palide de galben, ocru, portocaliu sau ou de rață. Poți folosi o altă culoare, complementară și mai închisă, pentru un singur perete, pentru a obține senzația de profunzime. Vopsește tavanul în alb sau în culoarea untului și lasă în partea superioară a pereților o dungă de o palmă sau puțin mai lată pe care să o zugrăvești tot în alb. Astfel, camera va părea mai înaltă.

Oglinzi pentru camere mai mari

Montează o oglindă mare pe ușa dulapului de haine din dormitor. Îți va fi utilă în fiecare dimineață în care încerci o ținută nouă și va crea senzația de lumină și spațiu. Oglinzile mari amplifică și atrag lumina naturală, de aceea sunt recomandate pentru dormitoare, oricât de mici ar fi, și pentru holuri.

Mobila minimalistă și practică

Camerele mici nu trebuie încărcate cu fotolii și mese mari, cu noptiere masive sau paturi supradimensionate. Alege canapelele extensibile cu spații de depozitare, paturile cu sertare dedesubt și corpuri modulare cu multe rafturi, pe care le poți amenaja pe verticală. Fă-ți mobila la comandă pentru a beneficia de fiecare colț al camerei, la dimensiunile de care ai nevoie. În ceea ce privește culoarea mobilei, este bine să alegi tot nuanțe deschise, deoarece mobila neagră sau maronie pare mult mai mare.

Obiecte decorative mici

Vazele, lampadarele, veiozele și toate obiectele decorative preferate ar trebui să aibă dimensiuni reduse. Dacă sunt masive, încarcă spațiul vizual și vei avea senzația că locuința ta este mult mai mică și înghesuită.

Covoarele și parchetul

Alege parchetul în nuanțe deschise și calde, în armonie cu pereții. Un parchet wenge, mahon sau nuc va închide luminozitatea camerei. Covoarele nu trebuie să fie nici ele în culori tari și reci sau de dimensiuni mari, cât toată camera. Cumpără covoare mici, cu elemente decorative simple, în culori armonioase și calde.

Perdelele și draperiile

Acestea trebuie să fie cât mai fluide și subțiri, tot în culori deschise, dar în ușor contrast cu nuanța pereților. Draperiile este bine să fie uni sau decorate cu un model foarte simplu. Dacă sunt groase, cu modele încărcate și în culori închise vei avea impresia că stai într-o cameră de două ori mai mică.

sursa foto: Foter.com