Folosește ingenios scobitorile din lemn la bucătărie

Decorează prăjiturile și tortul cu fructe proaspete și fixează căpșunele, cireșele sau bucățile mici de fructe cu ajutorul scobitorilor chiar și acolo unde este mai dificil, spre exemplu pe marginea tortului.

Înfige câte o scobitoare în mijlocul cartofilor pe care vrei să îi coci în cuptor cu tot cu coajă. Cartofii se vor coace mai repede, deoarece scobitoarea permite transferul de căldură.

Înfige scobitori în bucățile de usturoi pe care le pui în marinate, pentru a le îndepărta mai ușor înainte să gătești carnea.

Cumpără scobitori colorate și folosește-le să deosebești mai ușor preparatele culinare. Dacă cineva dorește friptura fără piper sau mai bine făcută, poți marca respectiva bucată cu o scobitoare colorată.

Înfige feliile de legume asortate pe o scobitoare când le pui pe grătar, să le poți întoarce mai ușor pe ambele părți.

Dacă ai tăiat doar o parte din tort la petrecere și îți este teamă că se va usca în frigider, lipește două felii de pâine cu scobitori în dreptul feliilor tăiate. Crema și blatul de tort vor rămâne mai mult timp moi, datorită feliilor de pâine.

!!! Ai grijă să folosești întotdeauna scobitorile din lemn la alimente, fructe și legume, mai ales dacă le pregătești termic. Nu băga niciodată scobitori din plastic la cuptor, nici măcar la cuptorul cu microunde.

Alte trucuri utile prin casă

Când mizeria se adună în jurul butoanelor de la telecomandă sau de la telefonul mobil, cu scobitorile din lemn le poți curăța mult mai ușor decât cu alte obiecte ascuțite, fără să zgârii carcasa.

Repară găurile rămase în urma cuielor. Dacă ai scos un cui din perete și se vede gaura, înfige o scobitoare, taie capătul care a rămas afară cu un cuțit și apoi acoperă cu vopsea.

Dacă furtunul de grădină pierde apă, găsește gaura și înfige o scobitoare în ea. Rupe capătul din afară al scobitorii și dă drumul la apă. Scobitoarea, fiind din lemn, se va umfla și va împiedica apa să se mai scurgă prin gaură.

Scobitorile te ajută să cureți periuța de dinți de pasta care s-a închegat pe ele, înainte de a le steriliza.

Dacă piciorul scaunului s-a deplasat și scârțâie, înfige o scobitoare în locul în care a apărut crăpătura. Vei scăpa de scârțâit imediat!

sursa foto: Shutterstock