Știm deja că poți să îți repari dresurile cu lacul transparent de unghii, dacă s-a rupt un fir. La fel de bine, lacul transparent te ajută să consolidezi un nasture, dacă ața cu care a fost cusut se desface. Este suficient să pui o picătură de lac de unghii peste găurile prin care trece ața și va rezista până când vei ajunge acasă, să îl coși cum trebuie.

Reface manicura veche

Dacă nu ai timp să mai ajungi la un salon și trebuie să ai manicura impecabilă pentru o petrecere, aplică lacul transparent de unghii peste oja veche și presară câteva fire de glitter, să fii în ton cu sărbătorile.

Poți obține o ojă nouă

Dacă vrei să ai la petrecere o ojă de aceeași culoare cu fardul de pleoape, este suficient să pui fard mărunțit bine într-o sticluță cu lac transparent. Fardul se va dizolva și vei obține o ojă nouă, în culoarea dorită, așa cum vezi în clipul de mai sus. Cu cât pui mai mult fard, cu atât vei avea o culoare mai intensă.

Fixează pietrele semiprețioase

Dacă ai coliere, inele, cercei sau chiar agrafe de păr decorate cu mici pietricele semiprețioase, este bine să le vopsești cu lac de unghii, într-un strat fin, pentru a le împiedica să se dezlipească prea repede. În plus, lacul le păstrează lucioase și curate mai multă vreme.

Lacul de unghii acoperă zgârieturile fine

De la carcasa unei tablete până la autoturismul din parcare, lacul de unghii poate fi folosit pentru a acoperi zgârieturile superficiale. Aplică un strat uniform și fin cu pensula în direcția zgârieturilor și vei reuși să le ascunzi.

Împiedică rugina cu lac transparent

Dacă ai o perie de păr preferată cu mâner de metal sau mici recipiente prin bucătărie și baie care au început să ruginească, lacul de unghii te ajută să le restaurezi. Curăță mai întâi rugina cu substanțe speciale, cu o pilă fină sau cu șmirghel și vopsește cu lacul transparent zona în care apar de obicei petele ruginii.

Netezește micile obiecte din lemn

Dacă ai un pieptene din lemn sau o cutie de bijuterii tot din lemn care a început să se deterioreze, le poți vopsi cu lac transparent pentru a le da un finisaj deosebit și pentru a proteja lemnul.

imagine: Libertatea pentru femei

foto: 123rf.com