Tivul desprins

Cea mai simplă metodă să repari un tiv descusut, dacă nu ai la îndemână ac și ață, este să îl prinzi cu un ac de siguranță. Dar dacă nu găsești nici așa ceva, folosește un capsator sau o bandă dublu adezivă. Capsatorul este indicat, bineînețeles, numai pentru materialele groase, precum stofa sau denimul, pe care nu le poate distruge capsa. Iar banda dublu adezivă te scoate din încurcătură, dacă este vorba de tivul unei rochii sau al unei bluze subțiri și elegante.

Hainele găurite

Dacă ai agățat hainele în vreun cui sau ai descoperit că ți le-au găurit moliile, încearcă să le coși cât mai fin pe partea anterioară, astfel încât cusătura să nu se vadă la exterior. Dacă nu pot fi reparate cu acul fără să se vadă, poți camufla cusăturile cu un element decorativ din material textile: dantelă, flori, inimioare sau o etichetă dreptunghiulară, așa cum se folosește la gecile din denim. Această soluție depinde, însă, de locul în care este gaura. În mercerii, vei găsi și elemente decorative cu adeziv pe care le poți lipi cu fierul de călcat încins, însă se vor desprinde după mai multe spălări.

Dresurile agățate

Dacă ești în oraș și ai observat că dresurile s-au rupt din cauza pantofilor, ori renunți la ele, ori cumperi imediat o sticlă de ojă și pui câteva picături pe marginile rupturii. Oja va împiedica firele subțiri să se deșire în sus pe picior. Iar, dacă ești la birou, poți face același lucru folosind pastă albă corectoare.

Breteaua ruptă de la sutien

Se mai întâmplă uneori ca inelele de plastic care susțin bretelele sutienului să cedeze. În acest caz, le poți înlocui cu o agrafă de hârtie sau cu un ac de siguranță. Și inelul de la chei, dacă este subțire și finuț poate fi folosit cu succes. Soluția te va ajuta până ajungi la prima mercerie unde găsești inele subțiri din metal cu care le poți înlocui pe cele rupte. Trebuie doar să folosești un cleștișor pentru a strânge bine capetele inelului din metal, ca să nu scape breteaua sutienului pe viitor.

sursa foto: 123rf.com