Folosește bureții de vase să speli obiectele greu de curățat

Taie două bureți pe mijloc și îmbracă, așa cum vezi în filmul de mai sus, capetele unui clește de friptură. Astfel, vei putea curăța de exemplu vasul de la blender, ca să nu te tai în cuțitele aflate în interior. Sau vei putea spăla mai bine vazele și borcanele înalte și pe dinăuntru, și pe dinafară. De asemenea, cleștele cu bureți este util să cureți foarte ușor jaluzelele din plastic, elemenții caloriferelor sau etajerele din baie.

Un truc simplu pentru trusa de croitorie

Dacă îți pierzi tot timpul acele prin diverse cutii, folosește un burete de vase să le ții într-un loc bine stabilit. Taie buretele pe mijloc, pune forfecuța în micul buzunar și deasupra înfige acele, boldurile și pionezele de care ai nevoie în mod obișnuit.

De ce să pui săpun într-un burete?

Încearcă și vei vedea cât este de util! Taie un buzunar mic într-un burete curat, înfige o bucată de săpun și folosește-l să cureți cu el instalațiile sanitare din baie sau faianța, chiuveta și cada. Înmuiat în apă fierbinte, buretele cu săpun va face suficient clăbuc să speli și să cureți tot ce ai nevoie.

Bureții de vase, mai siguri când copiii tăi se joacă

Nu lăsa lipiciul la îndemâna copiilor mici, când vor să se joace și să lipească hârtii colorate. Ei pot fi tentați să bage în gură tubul de lipici. Dar poți pune o picătură de lipici pe un burete umezit cu puțină apă și va fi mai sigur să îl folosească astfel.

Cum să cureți grilajele subțiri și ventilatorul

Taie un burete pe lung și pe lat cu un cuțit bine ascuțit. Cu acest burete vei putea curăța ventilatorul când se încarcă de praf sau orice obiect făcut din grilaje subțiri… spre exemplu, colivia papagalilor.