CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cuțitul pentru decojit cartofii și merele poate fi folosit să toci mărunt varza pentru o salată mai fină și mai suculentă. Iar o răzătoare poate fi utilă să cureți rapid pătrunjelul. Poți urmări în clipul de mai sus aceste trucuri pentru legume și verdețuri, iar mai jos iată câteva sfaturi legate de păstrarea legumelor în bucătărie.

Morcovii

Se curăță rapid cu un cuțit special pentru decojit și se păstrează la umezeală. Taie frunzele, pentru că vor consuma în continuare nutrienții din rădăcina portocalie, stropește morcovii cu apă rece și ambalează-i în folie pentru alimente. Astfel vor sta mai mult timp hidratați la rece, în frigider.

Incearca o salata coleslaw!

Trucuri pentru legume și verdețuri

Verdeața

Frunzele mărunte de pătrunjel sau mărar se curăță ușor printr-o răzătoare, așa cum vezi în clipul de mai sus, și se pun în punguțe la congelator. La frigider, buchetele de verdeață pot fi ținute în pahare cu apă și rezistă o săptămână, dar ai grijă să schimbi apa zilnic.

Țelina

Se păstrează cel mai bine în folie de aluminiu la frigider, atât partea albă, cât și tulpinile și frunzele.

Ciupercile

Se spală cu jeturi de apă rece să elimini orice urmă de nisip și se țin la rece maximum trei zile în cutii perforate. Se pot felia ușor dacă înfigi mai multe părălii de ciupercuțe pe o țepușă, așa cum vezi în clipul de mai sus cu legume și verdețuri.

Ghimbirul

Își păstrează aroma mai bine dacă îl ții la rece, învelit în șervețel de hârtie. Se curță ușor cu o furculiță sau cu o lingură și se zdrobește cu furculița pentru a da aromă limonadelor.

imagine: Libertatea pentru femei