Apa minerală scoate petele de ceai sau de cafea din ceșcuțele de porțelan. Dacă ceșcuțele tale au căpătat o nuanță maronie neplăcută și s-au pătat de la pigmenții puternici din cafea, este de ajuns să le lași o oră la înmuiat cu apă minerală și apoi să le cureți cu un spălător de plastic. Acidul efervescent din apa minerală pătrunde în porii porțelanului și curăță depunerile la fel de bine ca un praf de curățat.

Tot apa minerală redă și strălucirea paharelor de cristal. Chiar dacă le-ai spălat cu detergent, este posibil să nu se curețe prea bine depunerile de săruri din modelele realizate în relief. Ține paharele într-un bol cu apă minerală 2 sau 3 ore și apoi lustruiește-le cu o lavetă din microfibră. Se vor curăța și vor străluci ca la început!

Apa oxigenată curăță oalele din inox

Amestecă puțină apă oxigenată cu bicarbonat de sodiu să obții o pastă densă și curăță cu ea oalele de inox, ibricul de inox și chiar aparatura cromată din bucătărie, precum pereții cuptorului cu microunde sau frigiderul.

La fel de bună este și combinația de oțet cu bicarconat, dar dacă nu suporți mirosul de oțet, folosește apă oxigenată și rezultatul va fi excelent! Ține minte că apa oxigenată este un foarte bun dezinfectant, înmoaie și curăță petele de grăsime și redă luciul obiectelor din bucătărie.

Ce poți face cu apa de gură în bucătărie

Ce avantaje are apa de gură? Este un foarte bun dezinfectant, miroase excelent și nu este toxică. De aceea, este potrivită să cureți și să dezinfectezi cu ea blatul mesei sau tocătoarele din lemn, pe care nu ar trebui să le speli cu detergent obișnuit pentru vase. Apa de gură, chiar dacă pătrunde în fibra lemnului, nu reprezintă niciun pericol.

Tot cu apa de gură poți dezinfecta și bureții de bucătărie, mai ales după ce ai spălat câteva vase pline de sosuri grase și picante. Apa de gură va curăța bine grăsimea din bureți și la va da un parfum proaspăt.

imagine: Libertatea pentru femei