Ulei, miere și sirop

Ori de câte ori folosești miere sau un sirop dulce, este greu să le torni în diverse vase și să le măsori pentru că sunt lipicioase și rămân lipite de lingură sau de borcan.

Cea mai bună soluție este să ungi cu foarte puțin ulei atât lingura, cât și vasul în care vrei să torni mierea. Vei vedea că va fi mai ușor să torni mierea din vas, dacă a fost înainte uns cu uleiul de gătit.

Unge cu puțin ulei capacele și gura borcanelor de miere, dulceață, sirop sau alte alimente lipicioase. Dacă sunt unse, nu se vor mai lipi și îți va fi mai ușor să deschizi borcanele când vrei să consumi conținutul.

Întreține tigăile din fontă

După ce speli tigaia din fontă, șterge bine apa și apoi unge-o cu puțin ulei, folosind un șervețel de hârtie. Fonta ruginește repede dacă nu este bine uscată și apoi unsă cu o substanță grasă.

Răzuiește mai ușor brânzeturile grase

Unge cu ulei răzătoarea pe care vrei să dai brânză moale și cașcaval foarte gras. Vei vedea că, dacă este unsă cu ulei, vei da mai ușor pe răzătoare brânzeturile grase și o vei spăla fără efort după aceea.

Perlele redevin strălucitoare cu uleiul de gătit

Curăță perlele naturale cu o lavetă foarte fină și o picătură de ulei. Perlele sunt de natură organică, iar celelalte soluții clasice de curățat bijuteriile, precum pasta de dinți, oțetul sau alcoolul sanitar, le deteriorează. Uleiul, în schimb, le redă strălucirea și curăță bine depunerile, dar trebuie să folosești foarte puțin.

Alte utilizări mai puțin cunoscute

Pune o cantitate foarte mică de ulei pe dinții de metal ai fermoarului, dacă acesta merge mai greu sau s-a blocat. Uleiul va face să alunece mai ușor cheița fermoarului.

Poți curăța etichetele de pe borcane și de pe sticle mult mai ușor dacă le înmoi înainte cu puțin ulei.

Fondul de ten uscat poate reveni la textura moale și cremoasă, dacă adaugi o picătură sau două de ulei, eventual de ulei de măsline, și amesteci bine până când devine omogen.

Dacă nu mai ai soluție pentru curățarea machiajului, folosește uleiul de gătit și curăță bine fardurile sau fondul de ten, apoi spală-te pe față cu apă caldă.

sursa foto: 123rf.com