CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cum păstrezi cașcavalul sau brânza proaspete

Ori de câte ori cumpărăm cașcaval sau brânză ambalate, avem tendința să tăiem ambalajul și să îl aruncăm. Dar ambalajul din plastic are și el rolul lui.

Taie un capăt din pachetul de brânză cu tot cu ambalaj și împachetează restul de brânză cu capătul de ambalaj ca să nu se usuce.

Folosește o sticlă să separi gălbenușurile

De câte ori nu s-a întâmplat să încerci să separi gălbenușul de albuș, dar acesta să cadă în farfurie și să se spargă. Mai bine folosești o sticlă de plastic de jumătate de litru.

Sparge oul într-un castron, apropie gura sticlei de gălbenuș și apasă ușor ca să tragi aerul în sticlă și totodată cu el gălbenușul întreg.

Înmoaie untul în câteva secunde

Dimineața suntem mereu grăbite și vrem să facem rapid sandvișuri pentru copii sau să întindem unt pe pâine cu dulceață. Dar untul scos din frigider este prea rece să se întindă uniform pe pâine.

Fierbe o ceașcă de apă până dă în clocot, pune-o într-o cană și, după ce cana s-a încălzit bine, aruncă apa. Pune cana cu gura în jos peste unt, iar aerul cald din interior va topi imediat untul care va fi mai ușor de întins pe pâine.

Trucuri geniale în bucătărie

Cuțitul se ascute rapid cu o cană

Când nu mai taie bine cuțitele din bucătărie, nu pierde timpul să le duci la tocilărie. Ascute-le pe fundul unei căni simple din ceramică. Trebuie doar să ții lama înclinată la 30 de grade față de cană.

Cum să storci mai ușor o lămâie

Rulează lămâia de câteva ori pe un tocător de lemn, până când simți că pulpa și coaja s-au înmuiat. Apoi taie-o pe jumătate și stoarce puternic cele două bucăți. Așa vei obține mai mult suc proaspăt de lămâie pentru o limonadă sau pentru o prăjitură.

Cum să deschizi mai ușor un borcan

Când capacul borcanului cu murături nu cedează cu niciun chip, pune-l pe un tocător de lemn cu gura în jos și folosește un cuțit să îl deschizi. Va fi mai ușor și mai rapid, așa cum poți vedea și în imaginile de mai sus.

Pizza sau sandviciul s-au uscat?

Le poți face moi și gustoase în câteva secunde. Trebuie doar să le pui la încălzit în cuptorul cu microunde, împreună cu un pahar de apă. Ține-le la cuptor aproximativ un minut, timp în care aburii vor înmuia blatul sau pâinea uscată. Metoda aceasta cu apa se numără printre cele mai cunoscute și eficiente trucuri geniale din bucătărie.

Citește și: Cele mai bune sandviciuri din lume. Rețete delicioase de sandviciuri sau cum îți faci ketchup acasă

Trucuri geniale din bucătărie

Morcovii se curăță mai repede cu un burete

Nu mai pierde timp să cureți morcovii cu un cuțit. Folosește un burete din sârmă fină de inox și freacă morcovii sub jet de apă. În câteva secunde, scapi de nisip, iar coaja este netedă și curată.

Cum videzi legumele, dacă nu ai aparat de vidat

Dacă vrei să pui legume la congelator pentru iarnă, spală-le, taiele în bucăți potrivite și pune-le în pungi cu șină. Închide șina și lasă la un capăt spațiu pentru un pai de suc. Trage aerul din pungă cu paiul, sigilează punga și pune-o în congelator. Așa vei câștiga mai mult spațiu!