CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pe cât de gustoase sunt, pe atât de tare miros ceapa și usturoiul, două legume de care nu ne putem lipsi în bucătărie! Acidul înțepător din ceapă ne face mai mereu să vărsăm o lacrimă sau două, iar mirosul de usturoi rămâne câte două zile impregnat în piele, dacă nu știi cum să scapi de el.

Cum să nu mai plângi când tai ceapa și usturoiul

Taie ceapa lângă hotă!  

Dacă ai hotă în bucătărie, dă-i drumul să funcționeze și taie ceapa în apropierea ei. Hota va absorbi mirosul iritant de ceapă în câteva secunde și vei scăpa de usturime.

Ține ceapa în congelator!

Pune leguma buclucașă în congelator timp de 15 minute înainte de a o curăța și tăia. Dacă se răcește bine, frigul va diminua eliberarea acidului care ustură și produce iritații. Singura problemă este că se va curăța mai greu de coajă, dar merită să încerci, dacă scapi de lacrimi.

Folosește apa rece și gheață!

Când cureți ceapa, taie coaja de la ambele capete mai întâi și apoi îndepărtează restul. Apoi ține cepele curățate aproximativ un sfert de oră într-un bol cu apă rece și cuburi de gheață, ca să se dizolve acizii sulfuroși care îți irită ochii.

Înlătură miezul legumei

În inima cepei este concentrată cea mai mare parte a compușilor sulfuroși care ne irită ochii și nasul. Dacă tai mai întâi miezul și îl dai la o parte, vei vedea că nu te vor mai ustura ochii la fel de mult cât să te facă să plângi.

Cum să cureți usturoiul rapid

Zdrobește usturoiul cu un cuțit

Pune câțiva căței de usturoi pe tocătorul de lemn și apasă ușor cu lama unui cuțit lat. Membrana subțire și albă în care sunt înveliți cățeii de usturoi  se va desprinde la capete din cauza presiunii și apoi o poți curăța mult mai ușor cu mâna.

Folosește un șervet de bumbac

Pune cățeii de usturoi într-un șervet de bumbac și rulează-l până când capătă forma unui sul. Așază apoi șervetul rulat pe un tocător de lemn și apasă mișcând mâinile în sus și în jos pe suprafața de lemn.

Coaja subțire de la suprafața usturoiului se va desprinde și va rămâne în șervetul de bumbac, iar cățeii de usturoi vor fi gata de pus la mâncare. Este o metodă excelentă, dacă vrei să nu îți miroasă deloc mâinile a usturoi.