Află cum să repari unele preparate care nu au ieșit așa gustoase cum vrei tu, cum să folosești alimentele rămase după o masă prea bogată și cum să le faci mai apetisante cu aceste trucuri din bucătărie foarte simple.

Un piure mai gustos

Din grabă, multe gospodine pun laptele și untul rece în piureul fierbinte de cartofi. Dar laptele rece îi schimbă gustul și culoarea. Unul dintre cele mai bune trucuri din bucătărie arată că este mult mai bine să încălzești laptele câteva secunde la microunde, iar untul să îl adaugi la piure la temperatura camerei.

Cum repari supa prea sărată

Spală o bucată de tifon, clătește-o bine cu apă caldă și pune un pumn de orez, apoi leagă bine să nu cadă boabele. Pune legătura cu orez câteva minute în supă, cât este fierbinte și orezul va atrage o cantitate mare de sare. Supa ta va fi mai gustoasă!

Trucuri din bucătărie pentru friptura de vită

O să ți se pară ciudat, dar mușchiul sau pulpa de vită pentru friptură devin mai fragede dacă le ții la marinat, acoperite cu un strat gros de maioneză făcută cu lămâie și condimente. A doua zi, pui carnea la cuptor și o gătești cât să rămână moale și suculentă.

Ce să faci cu porumbul fiert

Dcă ai fiert prea mult porumb și nu îl mai mănâncă nimeni, nu îl arunca. Taie boabele de pe cocean și pune-le la o salată cu verdețuri, cu ton sau cu piept de pui.

Vinul înghețat, bun pentru sos

Se întâmplă, uneori, să nu termini toată sticla de vin și ești tentată să arunci vinul rămas, pentru că oricum își pierde gustul. Mai bine îl pui la congelator, în tăvița pentru cuburi de gheață și îl adaugi la sosurile pentru friptură.

Ce să faci cu pizza a doua zi!

Pizza este bună proaspăt scoasă din cuptor, când blatul este crocant la exterior, iar toate ingredientele au o aromă delicioasă. Lăsată la rece până a doua zi, își pierde din gust și din consistență. Dar, ca să fie la fel de bună ca la început, încălzește-o pe aragaz, în tigaia de clătite. Va fi iar crocantă și apetisantă!