Sunt o mulțime de trucuri de curățenie legate de oțet, de sare și alte soluții miraculoase care, în realitate, nu funcționează. Iată câteva dintre ele să știi că nu merită să le încerci.

Soluțiile de curățat trebuie să acționeze instant

Unul dintre cele mai bune trucuri de curățenie este să ai răbdare cu soluțiile de curățat, mai ales cu cele care trebuie să dizolve depunerile de piatră și de rugină, petele de săpun sau de grăsime. Nicio soluție nu este așa de miraculoasă cum pare în reclamele de la televizor. Așteaptă câteva minute sau chiar un sfert de oră până când acționează asupra petelor și depunerilor și apoi curăță cu bureți sau cu lavete și apă.

Sarea nu scoate orice pată. Ai grijă cum o folosești!

Un truc mai vechi spune să presari sare pe petele de oțet, de vin sau de sosuri roșii. În realitate, nu ajută prea mult. Sarea ajută doar dacă sunt pete de ulei și de grăsime, dar fără suc de roșii sau alte ingrediente colorate, deoarece sarea poate să fixeze culorile acestora în țesătură. Petele colorate trebuie îndepărtate cu alte soluții, cu detergenți speciali pentru pete, deoarece sarea nu ajută.

Pliculețele de ceai îndepărtează mirosurile neplăcute

Sunt multe trucuri de curățenie legate de pliculețele folosite de ceai pe considerentul că au o aromă plăcută. Ele maschează mirosurile neplăcute pentru o vreme scurtă, dar nu le îndepărtează. De aceea, nu funcționează dacă pui pliculețe de ceai în pantofii sport. A doua zi, vor mirosi la fel de neplăcut. Singura soluție este să îi speli, să îi igienizezi sau să îi pulverizezi la interior cu votkă și apoi cu bicarbonat de sodiu.

Trucuri de curățenie. Mopurile din sfoară sunt cele mai bune?

Multă lume are impresia că mopurile din sfoară de bumbac sau din fibre sintetice sunt cele mai bune, deoarece se storc imediat și se manevrează ușor. Dar sfoara nu absoarbe prea bine apa plină de mizerie și lasă în urmă dâre neplăcute. Mult mai eficiente sunt mopurile moderne din microfibră, care curăță foarte bine apa și urmele umede de praf și mizerie.

Odorizantele de cameră curăță aerul… fals!

Parfumurile de cameră sunt plăcute, sunt relaxante, adaugă un miros misterios și atrăgător, dar în niciun caz nu purifică aerul. Din contră, ele adaugă anumiți compuși chimici în atmosfera casei care s-ar putea să îți dăuneze în timp, dacă le folosești prea des. Odorizantele maschează mirosul de casă stătută și acoperă o vreme mirosurile mai neplăcute, dar în realitate, ele nu împrospătează aerul din casă.